מקרוני עם גבינה או "מק אנד צ'יז" (Mac and Cheese) היא מנה פופולרית במיוחד במטבח האמריקאי והבריטי, שלחלקכם ודאי כבר יצא לשמוע עליה בעבר. לטובת מי שלא מכיר, מדובר במנה שמזכירה במעט את הפסטה המוקרמת, אך בגרסה הרבה יותר "גבינתית" ועשירה. המתכון הבא לוקח את המנה הנפלאה הזו ומוסיף לה "טוויסט" קטן ומעניין בסגנון קפרזה - שמחזיר את המקרוני למקורותיו האיטלקיים השורשיים!
רכיבים למתכון למק אנד צ'יז בסגנון קפרזה:
אופן הכנת המתכון למק אנד צ'יז בסגנון קפרזה:
-
חממו מראש תנור ל-180 מעלות.
-
מלאו סיר גדול במים ומלח, הניחו על הכיריים והביאו לרתיחה. הוסיפו את הפסטה ובשלו אותה על פי הוראות היצרן. בסיום, סננו החוצה את הפסטה, העבירו לקערה והניחו בצד.
-
הניחו מחבת ברזל יצוק גדולה על להבה נמוכה, והמיסו בתוכה את החמאה עד שהיא מבעבעת. הוסיפו את הקמח וערבבו עד לקבלת מרקם חלק ומעט סמיך, כ-2 דקות.
-
הוסיפו את החלב בפעימות תוך כדי ערבוב, והמשיכו בבישול עד לקבלת מרקם סמיך, כ-4 דקות. לבסוף, תבלו עם הפפריקה, הפלפל השחור והמלח.
-
הוסיפו את התרד וערבבו עד להתכווצותו. לאחר מכן, הוסיפו 150 גרם מוצרלה מגורדת וערבבו עד שהגבינה נמסה לגמרי.
-
הוסיפו את הפסטה המבושלת וערבבו היטב בתוך הרוטב עד לכיסוי מלא.
-
פזרו באופן שווה את 50 גרם המוצרלה המגורדת מעל הפסטה המוקרמת, כסו עם פרוסות מוצרלה טרייה ומעליה הניחו את פרוסות העגבניות.
-
הכניסו לתנור למשך 25 דקות, עד לבעבוע והשחמה קלה של הגבינה והפסטה בחלק העליון.
-
לפני ההגשה קשטו עם עלי בזיליקום חתוכים - ואכלו בתאבון!