header

מתכון לפסטה אפויה עם 4 גבינות, עגבניות ויין

אף על פי שהמתכון הזה נראה עתיר רכיבים, תהליך ההכנה הקצר שלו יראה לכם שלא צריך להשקיע הרבה בשביל מנה מיוחדת ובלתי נשכחת. למעשה, אתם עוד תגלו שזו תהפוך להיות מנת הפסטה האהובה עליכם אחרי שתטעמו את הביס הראשון ממנה.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לפסטה אפויה עם 4 גבינות, עגבניות ויין מקור תמונה: halfbakedharvest.com
רכיבים לפסטה אפויה עם 4 גבינות, עגבניות ויין:
עגבניות סן מרזנו - 800 גרם (מקולפות ושלמות - מפחית)
רסק עגבניות - 2 כפות
עגבניות מיובשות בשמן - ½ כוס (מסוננות משמן, שמרו 2 כפות מהשמן בצד)
עלי תרד קפואים - 800 גרם (מופשרים וסחוטים מנוזלים)
שיני שום - 2 (כתושות או מגורדות)
בזיליקום - 1 כף (מיובש)
אורגנו - 2 כפות (מיובש)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
יין אדום - ½1 כוס
מים - ½1 כוס
פסטה ריגטוני - 450 גרם (לא מבושלת)
גבינת פונטינה - 220 גרם (חתוכה לקוביות)
גבינת אסיאגו - ½1 כוסות (מגורדת)
גבינת פרמזן - ½ כוס (מגורדת)
בזיליקום - לקישוט (טרי, קצוץ)
כוסברה - לקישוט (טריה, קצוצה)
אופן הכנת הפסטה אפויה עם 4 גבינות, עגבניות ויין:
  1. חממו את התנור מראש ל-190 מעלות ושמנו תבנית בגודל 22x33 ס"מ שמתאימה לאפייה בתנור.
  2. העבירו לתבנית את עגבניות הסן מרזנו ורסקו אותן בעזרת הידיים.
  3. הוסיפו את רסק העגבניות, העגבניות המיובשות ו-2 כפות מהשמן שלהן, התרד, השום, הבזיליקום היבש, האורגנו, המלח, הפלפל, הפלפל האדום, היין והמים.
  4. ערבבו את הכל היטב והוסיפו את הפסטה ואת גבינות הפונטינה, האסיאגו והפרמזן. ערבבו שוב ועטפו את הפסטה בכמה שיותר רוטב.
  5. כסו את כלי האפייה עם מכסה ואפו למשך 40-45 דקות.
  6. לאחר האפייה פתחו את המכסה, הוסיפו מעל הכל את גבינת הבוראטה והכניסו שוב לאפייה למשך 15-20 דקות, או עד שהגבינה נמסה ומתחילה לבעבע.
  7. הוציאו את התבנית מהתנור, קשטו עם פטרוזיליה ו/או בזיליקום והגישו.
מקור: נטע סבג
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.