אף על פי שהמתכון הזה נראה עתיר רכיבים, תהליך ההכנה הקצר שלו יראה לכם שלא צריך להשקיע הרבה בשביל מנה מיוחדת ובלתי נשכחת. למעשה, אתם עוד תגלו שזו תהפוך להיות מנת הפסטה האהובה עליכם אחרי שתטעמו את הביס הראשון ממנה.
רכיבים לפסטה אפויה עם 4 גבינות, עגבניות ויין:
אופן הכנת הפסטה אפויה עם 4 גבינות, עגבניות ויין:
-
חממו את התנור מראש ל-190 מעלות ושמנו תבנית בגודל 22x33 ס"מ שמתאימה לאפייה בתנור.
-
העבירו לתבנית את עגבניות הסן מרזנו ורסקו אותן בעזרת הידיים.
-
הוסיפו את רסק העגבניות, העגבניות המיובשות ו-2 כפות מהשמן שלהן, התרד, השום, הבזיליקום היבש, האורגנו, המלח, הפלפל, הפלפל האדום, היין והמים.
-
ערבבו את הכל היטב והוסיפו את הפסטה ואת גבינות הפונטינה, האסיאגו והפרמזן. ערבבו שוב ועטפו את הפסטה בכמה שיותר רוטב.
-
כסו את כלי האפייה עם מכסה ואפו למשך 40-45 דקות.
-
לאחר האפייה פתחו את המכסה, הוסיפו מעל הכל את גבינת הבוראטה והכניסו שוב לאפייה למשך 15-20 דקות, או עד שהגבינה נמסה ומתחילה לבעבע.
-
הוציאו את התבנית מהתנור, קשטו עם פטרוזיליה ו/או בזיליקום והגישו.
מקור: נטע סבג