את המנה הבאה אי אפשר לפספס – מקורה במטבח האמריקאי והיא מופיעה לרוב בארוחות בוהריים (בראנץ') כמנה מרכזית, משביעה וטעימה. אנחנו מדברים כמובן על ביצים בנוסח בנדיקט (אגז בנדיקט) – ביצים עלומות המונחות על גבי פרוסת לחם קלוי עם שלל תוספות עליהן. במתכון הבא תגלו גרסה מזינה ובריאה למדי של המנה הזו, כשאת הביצים העלומות שתכינו ילוו תוספות בעלות סגולות מובהקות, דוגמת אבקת מא'צה, יוגורט, שום וכורכום.
רכיבים לביצים נוסח בנדיקט עם אבקת מאצ'ה:
אופן הכנת הביצים נוסח בנדיקט עם אבקת מאצ'ה:
-
בקערה גדולה ערבבו היטב את החמאה המומסת, היוגורט היווני, מיץ הלימון, אבקת המאצ'ה, אבקת השום, הכורכום, הדבש או סירופ המייפל והמלח.
-
הוסיפו לתערובת מים חמים – כמה כפות כל פעם ולא יותר מ-¼ כוס – כדי להסמיך אותה.
-
שלקו את הביצים: חממו סיר קטן עם מים על סף רתיחה מעל אש קטנה וכף חומץ על כל ליטר מים, ובשלו את הביצים למשך 3-5 דקות. במקביל, קלו את לחמניות המאפינס וחתכו אותן לחצי.