פרעצל, בייגלה ושְׁלוֹבִית הם שמות שונים לאותו מאכל בצקי וקלוע שהגיע אלינו הישר מגרמניה. התענוג המוכר והאהוב הזה מקבל טוויסט מעניין במיוחד במתכון הבא שלנו, שיהפוך אותו לחטיף גבינתי ומפנק שיהיה קשה להתנגד אליו. מוכנים להתענג? הכירו את הדרך להכין פרעצלים במילוי עשיר של גבינת מוצרלה, עם נגיעות של שום ופטרוזיליה ומעט פרמז'ן. בתיאבון!
רכיבים לפרעצל שום ופרמז'ן במילוי גבינה:
אופן הכנת פרעצל שום ופרמז'ן במילוי גבינה:
-
חממו מראש תנור ל-200 מעלות.
-
רדדו את בצק הפיצה וחתכו ל-8 רצועות שוות ומעט רחבות.
-
מתחו בזהירות כל רצועה לאורך ולרוחב.
-
פזרו לאורך כל רצועת בצק גבינת מוצרלה מגורדת.
-
בתנועת קיפול סגרו כל רצועה סביב גבינת המוצרלה. הקפידו להדק היטב את הבצק סביב הגבינה ובקצוות.
-
הכינו מרצועות הבצק קשר בצורת "פרעצל": צרו חצי קשת, כרכו את שתי הרצועות אחת סביב השנייה והדקו את הקצוות על גוף הבצק עצמו (בסרטון: 0:19).
-
העבירו את הפרעצלים אל תבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה.
-
ערבבו את החמאה המומסת עם השום והפטרוזיליה, ובאמצעות כף צקו על כל פרעצל באופן שווה.
-
פזרו מעל הפרעצלים את גבינת הפרמז'ן והכניסו לאפייה של כ-20 דקות או עד לקבלת גוון חום-זהוב של הבצק. הגישו לצד מטבל עגבניות - ואכלו בתיאבון!