מנות של נודלס ואטריות שונות הן חלק בלתי נפרד מהתפריט של מסעדות אסייתיות רבות, אך מתכון כמו זה שלפניכם כנראה יהיה לכם קשה מאוד למצוא, כי הוא בעצם מבוסס על בטטות! כל מה שצריך לעשות זה לחתוך את הירק האהוב הזה לרצועות דמויות נודלס, להכין תערובת רטבים שתכניס את הריחות של מטבחי אסיה לבית שלכם, וכבר עשיתם את רוב העבודה. התוספת הזאת ללא ספק תעשיר כל ארוחה מושקעת שאתם מכינים ותוסיף לשולחן שלכם הרבה ירקות וטעם נפלא.
רכיבים למתכון לאטריות בטטה ברוטב סויה:
אופן הכנת מתכון לאטריות בטטה ברוטב סויה:
-
ערבבו בקערה קטנה את רטבי הסויה יחד עם היין, שמן השומשום, הסוכר ורוטב הסרירצ'ה.
-
ערבבו בקערה גדולה נפרדת את אטריות הבטטה עם קורנפלור עד לציפוי אחיד.
-
חממו כף שמן צמחי במחבת גדולה או ווק על להבה בינונית-גבוהה עד שהשמן חם מאוד, ואז הוסיפו את הבטטה והשום הכתוש. בשלו למשך 3-4 דקות וערבבו מדי פעם עד שהשום מפיץ ריח והבטטה מתחילה להשחים קלות.
-
הוסיפו את תערובת הרטבים וכסו את המחבת לצורך בישול של 2-3 דקות - עד שהבטטה מתחילה קצת להתרכך אך היא עדיין אל דנטה.
-
הוסיפו בצל ירוק, גזר ונבטי שעועית, ערבבו ובשלו למשך כדקה נוספת עד שכל הרכיבים מתרככים.
-
כבו את האש, חלקו את המנה לקערות הגשה, קשטו כל אחת בשומשום לפי הטעם והגישו לשולחן.