הטעמים של ערמונים חמים שיצאו מהתנור ושל מרקים חלביים עשירים הם פינוק נהדר שרבים נהנים מהם בחורף, אז למה לא לשלב בין שתי החוויות האלו במתכון נפלא אחד? כדי להקל על הכנתו אפשר להשתמש בערמונים מקולפים ומוכנים מראש, מה שאומר שגם בשלנים עצלנים יכולים להגיש מנה מיוחדת ומפתיעה במהירות ובלי לשבור את הראש. נסו להכין אותו בעצמכם ואולי תגלו את האהבה החדשה של החורף שלכם...
רכיבים למתכון למרק ערמונים וכרובית:
אופן הכנת מתכון למרק ערמונים וכרובית:
-
חממו את השמן בסיר על אש בינונית, הוסיפו את הבצל ובשלו תוך כדי ערבוב למשך כ-8 דקות עד שהוא מתרכך. אם יש צורך, החלישו את עוצמת האש.
-
הוסיפו לסיר את תפרחת הכרובית המפורקת, החלב וציר הירקות. ערבבו, הגבירו את האש במידת הצורך ובשלו על סף רתיחה למשך 10-12 דקות, עד שהכרובית רכה.
-
הוסיפו לתערובת את השמנת, תבלו במלח ופלפל לפי הטעם והביאו את תוכן הסיר לרתיחה.
-
כבו את האש לאחר שהמרק רתח, הוסיפו את ערמונים וטחנו את כל רכיבי המרק בעזרת בלנדר מוט או כלי דומה.
-
המתינו שהמרק קצת יתקרר, טעמו והוסיפו מלח או פלפל לפי הצורך. העבירו לכלי הגשה, קשטו במעט גבינה ובתיאבון!