כרובית צלויה יכולה להיות מעדן נפלא בפני עצמה – אך כשמשלבים אותה עם הפתיתים האהובים, שהם טעם ילדות של רבים מאיתנו, יחד עם פיסטוקים, צימוקים, תמרים ושלל עלים ירוקים ותיבולים, יכול לצאת לכם סלט שיהווה לא פחות מכוכב הארוחה. נסו ותהנו!
רכיבים לסלט פתיתים עם כרובית צלויה:
אופן הכנת הסלט פתיתים עם כרובית צלויה:
-
חממו תנור ל-200 מעלות ורפדו תבנית אפייה בנייר אפייה.
-
זלפו את השמן הצמחי על חלקי הכרובית הקצוצה, ערבבו והעבירו את החלקים לתבנית האפייה.
-
בזקו על הכרובית מלח ופלפל, ואפו אותה בתנור למשך 30-45 דקות, או עד שהחלקים מזהיבים ונהפכים לרכים במרכז ופריכים בקצוות.
-
הוציאו את הכרובית מהתנור וצננו כ-10 דקות.
-
בינתיים בשלו את הפתיתים לפי ההוראות שעל האריזה.
-
לאחר שהכרובית התקררה מעט, הכניסו אותה לקערה גדולה יחד עם הפתיתים, התמרים, הצימוקים, הפיסטוקים, עלי המנטה, הפטרוזיליה, גרידת ומיץ הלימון והחומץ. ערבבו היטב.
-
זלפו מעט שמן זית לפי הטעם על הסלט והוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם. הגישו טרי, כשכל הרכיבים עדיין חמימים. בתיאבון!