header

סלט פתיתים עם כרובית צלויה, פיסטוקים ותמרים

כרובית צלויה יכולה להיות מעדן נפלא בפני עצמה – אך כשמשלבים אותה עם הפתיתים האהובים, שהם טעם ילדות של רבים מאיתנו, יחד עם פיסטוקים, צימוקים, תמרים ושלל עלים ירוקים ותיבולים, יכול לצאת לכם סלט שיהווה לא פחות מכוכב הארוחה. נסו ותהנו!

 

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
סלט פתיתים עם כרובית צלויה, פיסטוקים ותמרים מקור תמונה: The Full Helping
רכיבים לסלט פתיתים עם כרובית צלויה:
ראש כרובית קטן - 1 (יש להסיר גבעולים עבים ולקצוץ את הראש לפרחים ולשאר החתיכות)
שמן צמחי - ½1 כפות (לפי טעמכם, למשל שמן זרעי ענבים או שמן אבוקדו)
מלח - קורט
פלפל שחור - קורט
פתיתים - ½1 כוסות
תמר מג'הול - ½1 כוסות
צימוקים מוזהבים - ¼ כוס (אם גדולים אז יש לקצוץ גס)
פיסטוקים קצוצים - ¼ כוס (טריים או קלויים - לפי טעמכם)
שמן זית - לפי הטעם (לזילוף)
אופן הכנת הסלט פתיתים עם כרובית צלויה:
  1. חממו תנור ל-200 מעלות ורפדו תבנית אפייה בנייר אפייה.
  2. זלפו את השמן הצמחי על חלקי הכרובית הקצוצה, ערבבו והעבירו את החלקים לתבנית האפייה.
  3. בזקו על הכרובית מלח ופלפל, ואפו אותה בתנור למשך 30-45 דקות, או עד שהחלקים מזהיבים ונהפכים לרכים במרכז ופריכים בקצוות.
  4. הוציאו את הכרובית מהתנור וצננו כ-10 דקות.
  5. בינתיים בשלו את הפתיתים לפי ההוראות שעל האריזה.
  6. לאחר שהכרובית התקררה מעט, הכניסו אותה לקערה גדולה יחד עם הפתיתים, התמרים, הצימוקים, הפיסטוקים, עלי המנטה, הפטרוזיליה, גרידת ומיץ הלימון והחומץ. ערבבו היטב.
  7. זלפו מעט שמן זית לפי הטעם על הסלט והוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם. הגישו טרי, כשכל הרכיבים עדיין חמימים. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.