header

מתכון לבראוניז עם יין אדום וחמוציות

את הקינוח הזה תצטרכו להרחיק מידיהם של ילדיכם, כי הוא למבוגרים בלבד! אתם עומדים לגלות את מתכון הבראוניז שישנה את כל מה שחשבתם על העוגות האהובות עליכם מהילדות, שבו תשלבו את המשקה הפופולרי שאתם ודאי שותים בחייכם הבוגרים.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לבראוניז עם יין אדום וחמוציות מקור תמונה: cookienameddesire.com
רכיבים לבראוניז עם יין וחמוציות:
יין אדום - ¾ כוס (177 מ"ל)
חמוציות מיובשות - ½ כוס (60 גרם)
קמח - ¼1 כוס
מלח - ½ כפית
חמאה מלוחה - ½ כוס (115 גרם + עוד קצת לשימון תבנית האפייה)
שוקולד מריר - 180 גרם
סוכר - ¼1 כוס
אבקת קקאו - ½ כוס (לא ממותקת)
אגוזי מלך - ½ כוס (63 גרם, קצוצים - לא חובה)
אופן הכנת הבראוניז עם יין וחמוציות:
  1. ערבבו בקערה קטנה את היין האדום והחמוציות, והשאירו אותה בצד למשך 30 דקות עד שעה כדי שהחמוציות יספגו את היין ויתנפחו.
  2. חממו תנור מראש ל-175 מעלות, שמנו תבנית בגודל 20X20 ס"מ ופזרו עליה קצת קמח.
  3. ערבבו את כוס הקמח עם המלח בקערה והניחו בצד.
  4. המיסו את השוקולד והחמאה באמבט מרים (סיר קטן בתוך סיר גדול יותר עם מים רותחים) עד ששני המרכיבים משתלבים יחדיו.
  5. הוציאו את הסיר הקטן, תנו לו להתקרר למשך 5 דקות וטרפו בתוכו את הביצים אחת-אחת.
  6. הוסיפו לסיר סוכר ואבקת קקאו וערבבו.
  7. הוסיפו את הקמח עם המלח וערבבו היטב.
  8. הוסיפו את תערובת היין עם החמוציות, וגם את אגוזי המלך אם בחרתם להשתמש בהם, וערבבו.
  9. שפכו את התערובת לתבנית האפייה והכניסו לתנור למשך 50-55 דקות. בתום הזמן, תכניסו קיסם לתוך העוגה, במטרה שהוא ייצא ייבש.
  10. הוציאו את הבראוניז מהתנור ותנו להם להתקרר למשך חצי שעה לפני שתחתכו ותגישו.
טיפ השף:
ניתן לחמם מעט את היין והאוכמניות שבקערה בתנור או במיקרוגל כדי לזרז את תהליך ספיגת היין.
מקור: אלה שולמן
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.