כיסוני בצק ממולאים בדלעת, פלפל וארטישוק הם לא רק מנה שנחטפת מהצלחת, אלא גם מזון בעל ערך קלורי נמוך יחסית ומקור מצוין לוויטמינים ומינרלים. מומלץ להכין כמות נכבדה של מלית כי המנה הבאה פשוט תיחטף מהשולחן!
רכיבים למלית דלעת וארטישוק:
אופן הכנת המלית דלעת וארטישוק:
-
חתכו את הדלעת, הפלפל והארטישוק לחתיכות גסות.
-
סדרו את הירקות על תבנית אפייה מצופה בספריי שמן ופזרו עליהם באופן שווה ¼ כפית מלח ו-¼ כפית פלפל שחור.
-
הכניסו לתנור, אפו בחום של 180 מעלות במשך כ-40 דקות, והקפידו להפוך את הירקות עד לריכוכם משני הצדדים. עם תום האפייה, הוציאו את התבנית מן התנור והניחו את האנטיפסטי שהכנתם להצטנן מעט.
-
חממו שמן במחבת על אש בינונית וטגנו במשך כדקה את זרעי הכמון עד שעולה ריח קלוי.
-
הוסיפו את הכרישה וטגנו כ-8 דקות נוספות עד לקבלת מרקם רך.
-
הכניסו לתערובת הכרישה את האנטיפסטי, הוסיפו עוד ¼ כפית פלפל ו-¼ כפית מלח ופזרו באופן שווה כפית אחת של כוסברה.
-
טגנו וערבבו את התערובת במשך 5-10 דקות נוספות.
-
כבו את האש והניחו לבלילה להצטנן מעט. כעת, יש לכם מילוי נהדר, צמחוני ומשביע למאפה!
אופן הכנת השקיות פילו:
-
מירחו עלה במעט שמן, הניחו מספר כפות מהמלית במרכז העלה, הרימו את הקצוות וקישרו גבעול כוסברה על מנת שלא יפתח.
-
חיזרו על הפעולה עד לגמר המלית או העלים.
-
הברישו במעט שמן נוסף, ואפו בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 180° מעלות עד להזהבה.
מקור: אפרת.ש