כאשר בא לנו לרענן את ארוחות הצהריים שלנו או לפנק את יקירנו במנה עשירה וטעימה בערב שישי, לרוב אנו ניגשים אל ספרי המתכונים בחיפוש אחר מבוקשנו. אז הרשו לנו להכיר לכם מנה שכזו כאן ועכשיו, שאותה אנו בטוחים שתשמרו תחת קטגוריית המועדפים שלכם – שוקי כבש בבישול ארוך. את המנה הטעימה הזו יצר השף המפורסם גורדון רמזי וכעת גם אתם תוכלו להרגיש כמוהו אחרי שתכינו אותה, ואנו בטוחים שטעמה העשיר וריחה הממכר יגרמו לכם להכין אותה בשנית.
מקור תמונה:
gordonramsay
רכיבים לשוקי כבש בבישול ארוך:
אופן הכנת המרינדה:
-
ערבבו את כל חומרי המרינדה בקערת גדולה וטבלו את שוקי הכבש בתוכה תוך כדי שאתם מעסים אותם היטב – לא חובה להשתמש בכל הפלפלים החריפים.
-
השאירו את שוקי הכבש בתוך המרינדה, כסו את הקערה (ניתן להשתמש בניילון נצמד) והניחו אותה בצד למשך לפחות שעה אחת או לילה שלם.
אופן הכנת השוקי כבש בבישול ארוך:
-
חממו תנור ל-160 מעלות ובמקביל חממו סיר גדול מעל אש גדולה וצקו אליו שמן זית.
-
הניחו בסיר את שוקי הכבש ללא המרינדה וטגנו אותם במשך 6 דקות עד לקבלת גוון חום מכל הצדדים.
-
הוסיפו אל הסיר את טבעות הפלפל החריף ומקלות הקינמון מהמרינדה (ללא הנוזלים), כמו כן גם את הגזר, הבצל ועלי הדפנה וערבבו יחדיו למשך דקה או שתיים.
-
הרימו את שוקי הכבש כך שהן ינוחו על הירקות שבסיר, הוסיפו יין וגרדו עם כף עץ את תחתית הסיר כדי לשחרר את השכבה שאולי הצטברה עליה - היא מלאה בטעם עוצמתי.
-
כסו את הסיר, הביאו את תכולתו לרתיחה ובשלו למשך כ-7-8 דקות על מנת להפחית את כמות הנוזלים בכחצי.
-
הוסיפו פנימה ציר עוף, הביאו לרתיחה בשנית, הסירו את המכסה והכניסו את הסיר אל התנור.
-
חממו את המנה בתנור למשך כ-3 שעות עד שהבשר רך והרוטב מצטמצם – אם חלק מהשוקיים נראים לכם יבשים, הפכו אותם במהלך זמן הבישול.
-
הוציאו את הבשר המבושל מהתנור, פזרו עלי נענע טריים מעל, צקו מהנוזלים מעל והגישו אל השולחן לצד אורז לבן או תוספת דומה.