את מתכון תפוחי האדמה המוקרם רבים מכירים, אך המתכון הבא הוא שדרוג מוצלח ביותר של המנה המפורסמת שהופכת בן רגע לארוחה מלאה ומשביעה. במתכון הנוכחי החלפנו את תפוח האדמה בבטטה ומלבד הגבינה המיועדת להקרמה נוספו ירקות ופתיתי טונה שמעניקים תוספת חלבונים מזינה ובריאה. נסו את המנה הזו לארוחת ערב ואמצו אותה אל קירבכם.
מקור תמונה:
myfoodbook
אופן הכנת הבטטה הממולאת:
-
שטפו היטב את הבטטות והניחו אותן על תבנית אפייה, הכניסו לתנור מחומם מראש לטמפרטורה של 190 מעלות במשך כ-50 דקות עד שמרכז הבטטה רך. החדירו סכין למרכז, אם חודר בקלות הוציאו מהתנור אם לאו, הניחו עוד מספר דקות בתנור להמשך אפייה.
-
לאחר שהוצאתם את הבטטות מהתנור, הניחו להם להתקרר מעט. כשהן קרות דיין, חצו אותן לאורכן והוציאו מעט מליבת כל חצי בטטה את תכולתה כאשר אתם משאירים כ-1 ס"מ בדפנות כולל הקליפה.
-
את תכולת הירק שהוצאתם הכניסו לקערה בינונית ומעכו אותה בעזרת מזלג. כעת הוסיפו את התירס, הטונה והפטרוזיליה וערבבו היטב.
-
כעת הוסיפו את הביצים תוך ערבוב ותבלו במלח ופלפל לפי טעמכם.
-
הניחו את חצאי הבטטות שרוקנתם בתוך תבנית עם נייר אפייה ומלאו אותן במלית שייצרתם בתוך הקערה הבינונית.
-
פזרו מעל כל חצי בטטה גבינה מגורדת והכניסו לאפייה למשך כ-25 דקות או עד להזהבה, הוציאו והגישו חם, מומלץ לצד ירקות מאודים או סלט.