כל עם ומתכון הקדירה הייחודי לו; להונגרים למשל יש את הגולאש החריף, ואילו באזורים מסוימים באפריקה תוכלו לפגוש במנה המיוחדת שלפניכם, שמבוססת על עוף ובוטנים. המתכון הבא קל ופשוט להכנה, והטעם הממכר של המנה הנהדרת הזו יגרום לכם להכין אותה פעם אחר פעם בכל הזדמנות אפשרית!
אופן הכנת הגולאש:
-
חממו שמן בסיר גדול וטגנו בתוכו את הבצל למשך כ-5 דקות על להבה בינונית עד שהוא מתרכך.
-
הוסיפו לסיר שום, ג'ינג'ר, מלח, פלפל שחור, פלפלים חריפים, כוסברה טחונה ועלה דפנה. ערבבו ובשלו עוד 2-3 דקות.
-
הגבירו את עוצמת הלהבה לגבוהה והוסיפו את העוף. ערבבו כך שכל העוף יצופה בתערובת השמן והתבלינים, ובשלו כ-4-5 דקות.
-
הוסיפו לסיר חמאת בוטנים, ציר עוף, עגבניות מרוסקות ובטטה והביאו לרתיחה. בשלו כ-30 דקות כשהסיר מכוסה וערבבו את התבשיל מדי פעם.
-
לאחר 30 דקות, הסירו את המכסה, הוציאו את עלה הדפנה והוסיפו את הבוטנים הקצוצים.
-
בשלו כ-2 דקות נוספות והגישו לצד אורז או קוסקוס.