header

מתכון לתבשיל גולאש אפריקאי עם עוף ובוטנים

כל עם ומתכון הקדירה הייחודי לו; להונגרים למשל יש את הגולאש החריף, ואילו באזורים מסוימים באפריקה תוכלו לפגוש במנה המיוחדת שלפניכם, שמבוססת על עוף ובוטנים. המתכון הבא קל ופשוט להכנה, והטעם הממכר של המנה הנהדרת הזו יגרום לכם להכין אותה פעם אחר פעם בכל הזדמנות אפשרית!
זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לתבשיל גולאש אפריקאי עם עוף ובוטנים מקור תמונה: kitchensanctuary
רכיבים לגולאש:
שמן צמחי - ½1 כף
בצל - 1 (גדול, קלוף וקצוץ)
שיני שום - 2 (כתושות)
ג'ינג'ר - 1 חתיכה (בגודל אגודל, מקולפת ומגורדת)
פלפל שחור - ½ כפית
מלח - ¼ כפית
פלפל קאיין - 1 כפית (מיובש - לא חובה)
פלפל צ'ילי - 2 (קטנים, טריים וקצוצים דק)
חזה עוף - 4 (חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ)
חמאת בוטנים - 150 גרם (טבעית)
ציר עוף - 480 מ"ל (מתכון לציר עוף, או ½2 כוסות מים רותחים עם ½2 כפיות אבקת מרק)
עגבניות מרוסקות - 1 (קופסת שימורים)
בטטה - 1 (גדולה, חתוכה לקוביות בגודל 2X2 ס"מ)
בוטנים - 1 כוס (קצוצים גס)
אופן הכנת הגולאש:
  1. חממו שמן בסיר גדול וטגנו בתוכו את הבצל למשך כ-5 דקות על להבה בינונית עד שהוא מתרכך.
  2. הוסיפו לסיר שום, ג'ינג'ר, מלח, פלפל שחור, פלפלים חריפים, כוסברה טחונה ועלה דפנה. ערבבו ובשלו עוד 2-3 דקות.
  3. הגבירו את עוצמת הלהבה לגבוהה והוסיפו את העוף. ערבבו כך שכל העוף יצופה בתערובת השמן והתבלינים, ובשלו כ-4-5 דקות.
  4. הוסיפו לסיר חמאת בוטנים, ציר עוף, עגבניות מרוסקות ובטטה והביאו לרתיחה. בשלו כ-30 דקות כשהסיר מכוסה וערבבו את התבשיל מדי פעם.
  5. לאחר 30 דקות, הסירו את המכסה, הוציאו את עלה הדפנה והוסיפו את הבוטנים הקצוצים.
  6. בשלו כ-2 דקות נוספות והגישו לצד אורז או קוסקוס.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.