אם חשבתם שכל מנות הסושי מכילות דגים או שהם צמחוניות, כדאי שתכירו את המתכון הבא שמכיל פרגית צלויה ויכול לשמש כמנת פתיחה נהדרת או כחלק מארוחת צהריים קלילה. הוספת העוף למנה המסורתית, מעניקה טעמים מעניינים ומיוחדים שמתאימים מאוד למי שלא אוהב דגים או למי שמחפש שדרוג מפתיע למאכל האהוב הזה.
אופן הכנת הסושי:
-
שטפו את אורז הסושי מתחת למים זורמים להסרת העמילן למשך כ-2 דקות.
-
הכניסו את האורז השטוף לסיר עם 1 ליטר מים והרתיחו. לאחר מכן הורידו את גובה הלהבה לנמוכה ביותר ובשלו עם מכסה במשך 10 דקות עד שהמים יתאדו.
-
הסירו את הסיר מהאש והשאירו אותו מכוסה עוד 10 דקות.
-
בקערה קטנה ערבבו חומץ אורז, מלח וסוכר. צקו על האורז המוכן, ערבבו היטב ואפשרו לו להתקרר מעט.
-
לאחר שהאורז התקרר הפרישו כחצי מהכמות והכניסו לקערה נפרדת.
-
לתוך קערת האורז הוסיפו קוביות פרגית צלויות, קוביות קבנוס, רוטב צ'ילי ותבלינים וערבבו היטב.
-
הניחו מחצלת במבוק לסושי (ניתן להשיג בחנויות ובסופרים) על משטח העבודה והכינו קערית עם מים לטבילת הידיים.
-
הדקו שכבה של אורז בעובי של כחצי ס"מ על המחצלת ומעליה הניחו אצת נורי. שימו חופן מהאורז המתובל עם הפרגיות ושטחו על כל שטח האצה שלא יהיה עבה מדי.
-
החלו לגלגל את האורז עם האצה לכיוון הקצה השני ושחררו את הגליל מהמחצלת.
-
קשטו את חלקו העליון של גליל הסושי בתערובת של רוטב צ'ילי מתוק עם מעט מיונז ושומשום יפני שחור.
-
חתכו את הגלילים של הסושי בעזרת סכין חדה והגישו לצד רוטב סויה, וואסבי ועוד.