חמאת בוטנים היא נשנוש טעים בפני עצמו, אך כאשר מאחדים אותה עם סוכר, וניל ורכיבים נוספים, כמו במתכון הבא, מתקבל קינוח נימוח וטעים שקשה לעמוד בפניו.
ערכים תזונתיים ליחידה: 85 קלוריות, 7 גרם סוכר, 65 מ"ג נתרן, 1 גרם חלבון.
אופן הכנת ה- 30 עוגיות:
-
חממו תנור ל-175 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפיה ושמנו אותו.
-
בקערה בינונית ערבבו סוכר חום, סוכר, שמן וחמאת בוטנים עד שמתקבלת תערובת חלקה.
-
הוסיפו תמצית וניל, חלבון ביצה ומים. הקציפו עד לקבלת תערובת אוורירית.
-
בקערה בינונית אחרת, שלבו יחד קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח.
-
ערבבו את הרכיבים היבשים והרטובים יחדיו עד שתיווצר בלילה אחידה.
-
צרו מהבלילה כדורים על נייר האפייה במרחק 2 סנטימטר זה מזה ושטחו אותם בעזרת מזלג.
-
אפו במשך 10-12 דקות או עד שהעוגיות מתקשות.
-
הוציאו את העוגיות מהתנור וצננו אותן על רשת.