אורז עם תפוחי אדמה לא מהווה את מנת האורז היחידה במטבח הפרסי, כפי שתראו במתכון המיוחד שלפניכם. אם אתם רוצים להגיש וליהנות ממנת אורז מיוחדת שתלכוד את העין ותגרה את בלוטות הטעם, נסו להכין אותה בגרסה הפרסית והחגיגית הבאה שלא תשאיר אף אחד אדיש למראה שלה.
מקור תמונה:
food52
רכיבים לאורז עם פול ושמיר:
אופן הכנת האורז עם פול ושמיר:
-
סננו את האורז תחת מים קרים עד שהמים שיצאו יהיו נקיים. הכניסו את שלושת כוסות המים לסיר גדול והרתיחו אותם עם קמצוץ מלח.
-
הוסיפו לסיר את האורז והביאו לרתיחה על להבה בינונית-גבוהה. הנמיכו את הלהבה וכסו את הסיר למשך 20 דקות. כבו את הלהבה והניחו לאורז לשהות בסיר במשך 5 דקות נוספות ולאחר מכן ערבבו אותו יחד עם החמאה/שמן קוקוס בעזרת מזלג.
-
בזמן שהאורז מתבשל, הכינו את הפול: הרתיחו מים עם מלח בסיר והכינו קערה עם מי קרח. הכניסו את הפול למים הרותחים ובשלו במשך 2 דקות. סננו והכניסו אותם לקערה עם מי הקרח.
-
חממו את החמאה/שמן קוקוס במחבת על להבה בינונית והוסיפו לה את הפול. טגנו אותו במשך 3 דקות עד שהוא יתחמם לחלוטין. הוסיפו למחבת את השמיר, ערבבו וטגנו יחד במשך 1 דקה, עד שהוא יתרכך.
-
הכניסו את האורז לקערה גדולה, הוסיפו לו את התערובת מהמחבת ואת הזעפרן, ערבבו היטב והגישו.