ידוע שאורז זו מתכון שאפשר להכין מהר מאוד, ובנוסף אורז זו תמיד תוספת נפלאה לכל ארוחה. אך מה שרבים לא יודעים הוא שכאשר מצוותים לה קישואים ושמיר, יוצאת מנה טעימה ומרעננת במיוחד שתתאים גם להגשה בכל ארוחה.
מקור תמונה:
Number55
אופן הכנת האורז:
-
חממו את שמן הזית במחבת עמוקה על אש בינונית, הכניסו למחבת את הבצל וטגנו עד שהוא נעשה שקוף.
-
הוסיפו לבצל את הסוכר ואחריו את הקישואים, השמיר והאורז. טגנו את התערובת במחבת עד שהקישואים יתרככו, כ-5 דקות.
-
צקו למחבת את המים ופזרו עליה מלח ופלפל. הביאו את התערובת לרתיחה.
-
הנמיכו את עוצמת הלהבה ובשלו את התערובת עד שהאורז מבושל, כ-20 דקות. כבו את המחבת והניחו אותה בצד עד שהרכיבים יהיו פושרים.
אופן הכנת הרוטב יוגורט:
-
הכינו רוטב לסלט על ידי ערבוב של יוגורט, שום, מלח ופלפל בקערה. הגישו אותו לצד הסלט או ערבבו אותם יחדיו.