header

מתכון לעוגיות בלונדיז עם פקאנים

עוגיות הבראוניז המסורתיות, שמכילות כמויות נכבדות של שוקולד, מקבלות במתכון הבא מתחרות טעימות לא פחות – הבלונדיז. הריבועים הנימוחים הללו בטעמי חמאה, פקאן ווניל יעלו לרשימת הקינוחים האהובים עליכם, ותוכלו להתפנק עליהם במשך ימים אם תשמרו אותם בקופסה אטומה.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיות בלונדיז עם פקאנים מקור תמונה: bonappetit
רכיבים לחמאה החומה:
חמאה - 120 גר'
ביצה - 1 (גדולה)
תמצית וניל - 1 כפית
מלח - ½ כפית
קמח - ⅓ כוס
רכיבים לעוגה:
חמאה - 240 גר' (מרוככת)
קמח - ¼2 כוסות
אגוזי פקאן - ½1 כוסות (קלויים, קצוצים גס)
אבקת אפייה - ½1 כפיות
מלח - 1 כפית
סוכר חום בהיר - ¾1 כוסות
ביצים - 2 (גדולות)
תמצית וניל - 1 כפית
גלידת וניל - להגשה (לא חובה)
אופן הכנת החמאה החומה:
  1. הכניסו את החמאה לסיר בינוני והמיסו אותה על להבה בינונית עד שייוצר בה קצף, לאחר כ-5-8 דקות.
  2. העבירו את החמאה המומסת לקערה בינונית וצננו קלות. הכניסו לתוך הקערה ביצה, סוכר חום, תמצית ווניל ומלח וערבבו עד לקבלת תערובת קלילה, במשך כ-3 דקות.
  3. הוסיפו את הקמח לתוך הקערה וערבבו יחד עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה במרקמה.
אופן הכנת העוגה:
  1. חממו את התנור ל-160 מעלות ושמנו קלות תבנית בגודל 22*32.
  2. הכניסו לקערה בינונית אבקת אפייה, מלח ו-¼2 כוסות קמח וערבבו יחד.
  3. לקערה נפרדת, הכניסו חמאה וסוכר חום וטרפו יחד במהירות גבוהה בעזרת מיקסר ידני, עד לקבלת תערובת אוורירית, במשך כ-5 דקות.
  4. הוסיפו את הביצים לקערה, אחת בכל פעם, וטרפו יחד במשך כ-2 דקות. הוסיפו את תמצית הווניל וטרפו שוב.
  5. הנמיכו את המהירות של המיקסר והוסיפו בהדרגה את תערובת הקמח. הוסיפו מחצית מהפקאנים וערבבו היטב.
  6. הכניסו ⅔ מהתערובת לתוך התבנית המשומנת ופזרו אותה באופן שווה.
  7. הוסיפו מעל תערובת הבלונדיז את תערובת החמאה החומה ואת שארית תערובת הבלונדיז לסירוגין עד ששתיהן ייגמרו.
  8. פזרו מעל הבלילה את שארית הפקאן, הכניסו לתנור למשך 30-35 דקות, הוציאו, צננו קלות חתכו לקוביות והגישו עם גלידת וניל.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.