עוגיות הבראוניז המסורתיות, שמכילות כמויות נכבדות של שוקולד, מקבלות במתכון הבא מתחרות טעימות לא פחות – הבלונדיז. הריבועים הנימוחים הללו בטעמי חמאה, פקאן ווניל יעלו לרשימת הקינוחים האהובים עליכם, ותוכלו להתפנק עליהם במשך ימים אם תשמרו אותם בקופסה אטומה.
מקור תמונה:
bonappetit
אופן הכנת החמאה החומה:
-
הכניסו את החמאה לסיר בינוני והמיסו אותה על להבה בינונית עד שייוצר בה קצף, לאחר כ-5-8 דקות.
-
העבירו את החמאה המומסת לקערה בינונית וצננו קלות. הכניסו לתוך הקערה ביצה, סוכר חום, תמצית ווניל ומלח וערבבו עד לקבלת תערובת קלילה, במשך כ-3 דקות.
-
הוסיפו את הקמח לתוך הקערה וערבבו יחד עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה במרקמה.
אופן הכנת העוגה:
-
חממו את התנור ל-160 מעלות ושמנו קלות תבנית בגודל 22*32.
-
הכניסו לקערה בינונית אבקת אפייה, מלח ו-¼2 כוסות קמח וערבבו יחד.
-
לקערה נפרדת, הכניסו חמאה וסוכר חום וטרפו יחד במהירות גבוהה בעזרת מיקסר ידני, עד לקבלת תערובת אוורירית, במשך כ-5 דקות.
-
הוסיפו את הביצים לקערה, אחת בכל פעם, וטרפו יחד במשך כ-2 דקות. הוסיפו את תמצית הווניל וטרפו שוב.
-
הנמיכו את המהירות של המיקסר והוסיפו בהדרגה את תערובת הקמח. הוסיפו מחצית מהפקאנים וערבבו היטב.
-
הכניסו ⅔ מהתערובת לתוך התבנית המשומנת ופזרו אותה באופן שווה.
-
הוסיפו מעל תערובת הבלונדיז את תערובת החמאה החומה ואת שארית תערובת הבלונדיז לסירוגין עד ששתיהן ייגמרו.
-
פזרו מעל הבלילה את שארית הפקאן, הכניסו לתנור למשך 30-35 דקות, הוציאו, צננו קלות חתכו לקוביות והגישו עם גלידת וניל.