הכנת פחזניות היא אחד האתגרים הנודעים בעולם האפייה, אך עם תעקבו אחר השלבים של המתכון לקינוח האהוב באיטיות, תוכלו להכין פחזניות תפוחות וטעימות עם מילוי קרם וניל ממכר וציפוי שוקולד טעים במיוחד.
אופן הכנת הבצק:
-
הכניסו מים, חמאה ומלח לסיר והרתיחו על חום בינוני.
-
הוסיפו את הקמח לסיר בבת אחת, ערבבו עם כף עץ עד להיפרדות הבצק מדפנות הסיר והסירו מהאש.
-
העבירו את התערובת לקערה וערבבו עד להתקררות הבצק.
-
הוסיפו את הביצים אחת אחרי השנייה (הביצה צריכה להיטמע בבצק ורק לאחר מכן יש להוסיף את הביצה הבאה בתור).
-
חממו תנור ל-180 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
-
העבירו את הבצק הרבוך לשקית זילוף וזלפו פחזניות על תבנית האפייה.
-
הכניסו את התבנית לתנור ואפו כ-40 דקות עד להזהבה (אין לפתוח את התנור בזמן אפיית הפחזניות).
-
בסיום האפייה המתינו מספר דקות, הוציאו את הפחזניות מהתנור וחוררו את התחתיות שלהן. קררו עד ההגשה.
-
קררו עד ההגשה.
אופן הכנת הקרם וניל:
-
הכניסו את כל רכיבי הקרם לקערה והקציפו עם מערבל עד לקבלת קרם מוצק מעט.
-
העבירו את הקרם לשקית זילוף ומלאו את הפחזניות בקרם.
אופן הכנת הציפוי שוקולד:
-
חממו בסיר את החמאה, מים ואבקת סוכר עד להמסת הסוכר.
-
הסירו מהאש והוסיפו פנימה את השוקולד. ערבבו עד להמסת השוקולד.
-
צפו את החלק העליון של הפחזניות בשוקולד.