header

מתכון לעוגת שוקולד "גבינה" טבעונית

אף אחד לא חוקק חוק שאומר שאי אפשר לאכול קינוח בארוחת הבוקר, אבל אם כבר עושים זאת אז לפחות צריך לבחור באחד כזה שהוא גם בריא. עוגת ה"גבינה" והשוקולד הבאה לא מכילה מוצרי חלב, אלא רכיבים בריאים נפלאים שימתיקו לכם את הבוקר. דבש מתקתק משתלב בצורה מפתיעה עם הקישוא שמתחבא בעוגה, וממלא אותה בוויטמינים ומינרלים. אבקת הקקאו, שמכילה נוגדי חמצון, תרפא את גופכם מבפנים, והקרום הפריך שמכיל אגוזים, תמרים וקינמון יזין את גופכם בשומנים חיוניים. כל אלו יחדיו יעניקו לכם אנרגיה ויעשו "שיפוץ" מבפנים לגופכם כך שתוכלו להרגיש צעירים ונמרצים במיוחד. תוכלו להכין את העוגה מבעוד מועד, לצנן אותה ולאכול ממנה בכל פעם שיתחשק לכם לסעוד ארוחת בוקר לא שגרתית.

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת שוקולד "גבינה" טבעונית מקור תמונה: drozthegoodlife.com
רכיבים לתחתית הפריכה:
שקדים - ⅔ כוס
אגוזי לוז - ⅔ כוס
תמרים - 60 גר' (מגולענים)
קינמון - ½ כפית
שמן קוקוס - ½1 כפות
רכיבים לשכבת שוקולד ו"גבינה":
אגוזי קשיו - ¾1 כוסות (לא קלויים)
קישוא - 1 (קטן, קלוף)
אבקת קקאו - ¼ כוס
סירופ מייפל - ¼ כוס (ניתן להמיר בכמות זהה של דבש)
סוכר וניל - 1 כפית
מלח הימלאיה - ¼ כפית
שמן קוקוס - ¼ כוס (מומס)
אופן הכנת התחתית הפריכה:
  1. הכניסו את כל הרכיבים למעבד מזון והפעילו אותו על מהירות גבוהה עד לקבלת תערובת חלקה.
  2. מרחו את התערובת של התחתית על תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ והכניסו למקרר למשך שעה-שעתיים. בינתיים הכינו את המילוי.
אופן הכנת השכבת שוקולד ו"גבינה":
  1. השרו את אגוזי הקשיו במים במשך שעתיים ולאחר מכן נקזו מהם את הנוזלים.
  2. חתכו את הקישוא ל-4 חתיכות, הכניסו אותן למעבד מזון יחד עם אגוזי הקשיו והפעילו עד לקבלת מחית אחידה.
  3. הוסיפו למעבד המזון את יתר הרכיבים וערבלו עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  4. הוציאו את התבנית עם תחתית העוגה מהמקרר, מזגו עליה את תערובת השוקולד שהכנתם והכניסו למקפיא לחצי שעה. הוציאו, חתכו והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.