ארוחת הבוקר הגיעה ואיתה החשק למאפה חם וטעים, נסו את מתכון המאפינס אוכמניות ותהנו מקינוח מתוק ונפלא, הגישו לצד חמאה ואכלו בהנאה.
אופן הכנת המאפינס אוכמניות:
-
חממו תנור ל-190 מעלות. שמנו תבנית מאפינס של 12 כוסות.
-
ערבבו במיקסר חמאה וסוכר, עד שנוצר קצף בהיר ותפוח.
-
הוסיפו את הביצים וטרפו הכל יחד.
-
הוסיפו את הקרם פרש וגרידת הלימון תוך כדי ערבוב.
-
ערבבו בקערה בינונית: קמח חיטה, קמח רגיל, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
-
נפו מחצית מהחומרים היבשים לתוך הבלילה וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
-
נפו את החומרים היבשים הנותרים לתוך הבלילה וערבבו.
-
פזרו מעל את האוכמניות וקפלו בעדינות את הבלילה.
-
בעזרת כף גלידה, צקו מהבלילה הסמיכה כדי למלא את כוסות המאפינס עד ל-¾ מהגובה.
-
הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך 25-30 דקות, או עד שהמאפינס נעשים זהובים.
-
הוציאו מהתנור והניחו על השיש להצטננות. הגישו עם חמאה.
טיפ השף:
* כדי למנוע מהתערובת להכחיל, כדאי לערבב את פירות היער עם כף של קמח לפני ההכנסה שלהן לבלילה.
מקור: רחל מושקוביץ