באנגלית קוראים למנה "כלב חם", ולכן אין דרך נפלאה יותר להגיש נקניקייה בלחמנייה מאשר בכזו שנראית כמו ראש של כלב – זו תהפוך להיות המנה האהובה החדשה על ילדיכם.
רכיבים ללחמניה בצורת כלב:
אופן הכנת הלחמניה בצורת כלב:
-
חממו תנור ל-205 מעלות.
-
קמחו משטח עבודה וחתכו את אחד מכדורי הבצק ל-4 חלקים. קחו 2 חלקים והדביקו אותם לאחד מכדורי הבצק השלמים, כך שייווצרו אוזניים של כלב. הברישו את הבצק בביצה טרופה.
-
צרו עיניים ואף לכלב בעזרת זיתים, אותם תנעצו עם קיסמי שיניים במקומות המיועדים להם – השתמשו בזית שלם בשביל האף וב-2 חצאי זיתים בשביל העיניים.
-
חזרו על שלבים 2 ו-3 עד שתסיימו להכין את כל הלחמניות. ב-4 מתוך 12 כדורי הבצק תשתמשו ליצירת אוזניים ולבסוף יישארו לכם 8 לחמניות בצורת ראש כלב.
-
אפו את הלחמניות בתנור למשך 15-20 דקות, עד שהן יתחילו להשחים. לאחר מכן הוציאו את הלחמניות מהתנור והניחו אותן בצד כדי להתקרר.
-
אחרי שהלחמניות יתקררו, חתכו לכל אחת מהן פה. היזהרו שלא לחתוך יותר מדי – עצרו ברגע שאתם מגיעים לאוזניים.
-
הסירו את קיסמי השיניים מהעיניים והאף, הכניסו נקניקיות ל"פה" של כל לחמנייה והגישו.
טיפ השף:
לצמחוניים - ניתן להמיר את הנקניקיה הבשרית בנקניקיה צמחונית.