את גלידת הקסטה או הסנדוויץ' כולם אוהבים, אך אם מתחשק לכם גרסה קצת אחרת שלה, מומלץ שתנסו את המתכון הבא לגלידת סנדוויץ' מלוחה – בלוטות הטעם שלכם יתענגו על המעדן הזה בחודשי הקיץ החמים.
אופן הכנת הגלידת סנדוויץ':
-
חממו את התנור ל-175 מעלות, עטפו 2 תבניות אפייה בנייר אלומיניום ושמנו אותן.
-
הניחו את הקרקרים המלוחים עם הצד המלוח כלפי מעלה בתוך תבניות האפייה – 16 קרקרים בכל תבנית.
-
בסיר קטן, המיסו את החמאה יחד עם הסוכר על חום בינוני במשך 3-5 דקות. ערבבו את הרכיבים ליצירת עיסה והוסיפו תוך כדי ערבוב גם את תמצית הווניל.
-
מזגו את התערובת על הקרקרים המלוחים ופזרו אותה עליהן באופן שווה עד שתכסו את כל החריצים – עשו זאת ב-2 המגשים.
-
אפו בתנור למשך 10-15 דקות, עד שהעיסה מתחילה לבעבע והקצוות שלה מתחילות להשחים.
-
פזרו שוקולד צ'יפס על הקרקרים והעיסה בשתי המגשים וחכו במשך 5 דקות, עד שיימסו. מרחו את השוקולד ופזרו עליו את השקדים.
-
הקפיאו את שתי התבניות למשך 15-30 דקות, הוציאו מהמקפיא והסירו את הקרקרים בזהירות מנייר האלומיניום.
-
עטפו מגש אחד לתנור בניילון נצמד, והניחו עליו שכבת קרקרים אחת, כשהצד עם השוקולד פונה כלפי מטה.
-
שימו על הקרקרים את גלידת הווניל, ומרחו אותה באופן שווה. לאחר מכן כסו אותה עם שכבת הקרקרים השנייה, כשהצד עם השוקולד פונה כלפי מעלה.
-
הקפיאו למשך 6-8 שעות ולאחר מכן חתכו לפי החריצים ליצירת גלידות סנדוויץ'.