את הפאנקייק השטוח כולנו מכירים ואוהבים, אך המתכון הבא יעזור לכם להכין גרסה שונה ומפתיעה של הקינוח האהוב, שהגיע כל הדרך מיפן הרחוקה.
אופן הכנת הפנקייק יפני:
-
הכניסו לבלנדר את הביצים, הרוויון, הסוכר, תמצית הווניל והמלח, והפעילו אותו על מהירות נמוכה למשך 1-2 דקות.
-
הוסיפו את שאר המצרכים היבשים לתערובת וערבבו שוב למשך כמה שניות, עד שכל הרכיבים מתמזגים.
-
שמנו את חלקה הפנימי של טבעת האלומיניום או הנירוסטה בעזרת החמאה, וחממו מעט שמן במחבת בינונית.
-
הניחו את טבעת האלומיניום או הנירוסטה במרכז המחבת, מזגו לתוכה את תערובת הפאנקייק עד שהיא מכסה חצי מגובה הטבעת וטגנו למשך 4 דקות עם מכסה לסירים על גבי הטבעת.
-
הפכו בזהירות את הפאנקייק יחד עם הטבעת בעזרת מרית וטגנו גם את הצד השני למשך 4-5 דקות. הגישו לצד פירות או סירופ אהוב.