בימים סגריריים בהם הגשם מטפטף בחוץ ולא ניתן לצאת ולבלות מומלץ להכין יחד עם בני המשפחה מאכלים טעימים וחמים שכולם יאהבו. מתכון חורפי שכזה הוא מרק העגבניות והפלפלים שלפניכם שיגרום לכם לרצות להישאר בבית גם אם לא יורד גשם בחוץ כדי שתוכלו להתענג על כל כפית חמה שלו.
רכיבים למרק עגבניות ופלפלים:
אופן הכנת המרק עגבניות ופלפלים:
-
הניחו את חצאי הפלפלים בתוך קערה וערבבו עם 1 כף שמן זית.
-
סדרו את הפלפלים על תבנית אפייה, כשהחלק הפנימי כלפי מטה.
-
הכניסו את תבנית האפייה לקלייה במשך 5 דקות, עד שהעור של הפלפלים מתחיל לבעבע.
-
היפכו את הפלפלים וצלו בין 2 ל-5 דקות נוספות, עד שהעור ישחיר "והבשר" יתרכך.
-
העבירו את הפלפלים הקלויים למיכל סגור, הניחו בצד למשך 20 דקות כדי לאפשר לפלפלים להתרכך מעצמם.
-
כאשר הפלפלים התקררו, הוציאו מהמיכל וקלפו את העור עם האצבעות.
-
פירסו את הפלפלים בעדינות על קרש חיתוך וחיתכו לרצועות דקות.
-
חממו תנור ל-200° מעלות.
-
וודאו שהעגבניות חתוכות לשתיים ונטולות זרעים.
-
הניחו את חצאי העגבניות בתוך קערה וערבבו עם 1 כף שמן זית.
-
פזרו מעל קורט אורגנו ובזיליקום, מלח ופלפל לפי הטעם והניחו על תבנית אפייה.
-
הכניסו את תבנית האפייה לתנור לצלייה כ-40 דקות, או עד שהעגבניות יצטמקו ויראו מקורמלות. הניחו בצד לייבוש.
-
בסיר גדול על אש בינונית עד גבוהה שימו את 2 כפות שמן הזית שנותרו.
-
הכניסו את הבצל וטגנו במשך 3-4 דקות, או עד להתרככותו.
-
הוסיפו את השום וטגנו כ-1-2 דקות, עד להתפשטות הארומה של השום.
-
הוסיפו לסיר בזהירות ½ כפית מלח, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, עגבניות צלויות, פלפלים קלויים וציר מרק.
-
ערבבו, כסו והביאו לרתיחה איטית.
-
כאשר המרק רותח, נמיכו את האש ובשלו עם מכסה 20 דקות, או עד שהעגבניות והפלפלים חמים. הוסיפו טעמים לתיבול.
-
כשהמרק התקרר, טחנו את המרק בעזרת בלנדר ידני.
-
חלקו בין 4 צלוחיות וקשטו עם קרוטונים.
מקור: ליהי מגן