header

מתכון למרק עגבניות ופלפלים אדומים

בימים סגריריים בהם הגשם מטפטף בחוץ ולא ניתן לצאת ולבלות מומלץ להכין יחד עם בני המשפחה מאכלים טעימים וחמים שכולם יאהבו. מתכון חורפי שכזה הוא מרק העגבניות והפלפלים שלפניכם שיגרום לכם לרצות להישאר בבית גם אם לא יורד גשם בחוץ כדי שתוכלו להתענג על כל כפית חמה שלו.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למרק עגבניות ופלפלים אדומים
רכיבים למרק עגבניות ופלפלים:
פלפלים אדומים - 2 (חצויים וללא זרעים)
עגבניות - 4 (חצויות וללא זרעים)
שמן זית - 4 כפות (מחולקות)
בצל - 1 (חתוך לקוביות)
שיני שום - 2 (כתושות)
עגבניות מרוסקות - 2 (קופסאות שימורים - כ-800 גר' כל אחת)
רסק עגבניות - 100 גר' (1 קופסה)
אורגנו - קורט (מיובש)
בזיליקום - קורט (מיובש)
מלח - ½ כפית (ניתן להוסיף לפי הטעם)
פלפל שחור - לפי הטעם
קרוטונים - לקישוט
אופן הכנת המרק עגבניות ופלפלים:
  1. הניחו את חצאי הפלפלים בתוך קערה וערבבו עם 1 כף שמן זית.
  2. סדרו את הפלפלים על תבנית אפייה, כשהחלק הפנימי כלפי מטה.
  3. הכניסו את תבנית האפייה לקלייה במשך 5 דקות, עד שהעור של הפלפלים מתחיל לבעבע.
  4. היפכו את הפלפלים וצלו בין 2 ל-5 דקות נוספות, עד שהעור ישחיר "והבשר" יתרכך.
  5. העבירו את הפלפלים הקלויים למיכל סגור, הניחו בצד למשך 20 דקות כדי לאפשר לפלפלים להתרכך מעצמם.
  6. כאשר הפלפלים התקררו, הוציאו מהמיכל וקלפו את העור עם האצבעות.
  7. פירסו את הפלפלים בעדינות על קרש חיתוך וחיתכו לרצועות דקות.
  8. חממו תנור ל-200° מעלות.
  9. וודאו שהעגבניות חתוכות לשתיים ונטולות זרעים.
  10. הניחו את חצאי העגבניות בתוך קערה וערבבו עם 1 כף שמן זית.
  11. פזרו מעל קורט אורגנו ובזיליקום, מלח ופלפל לפי הטעם והניחו על תבנית אפייה.
  12. הכניסו את תבנית האפייה לתנור לצלייה כ-40 דקות, או עד שהעגבניות יצטמקו ויראו מקורמלות. הניחו בצד לייבוש.
  13. בסיר גדול על אש בינונית עד גבוהה שימו את 2 כפות שמן הזית שנותרו.
  14. הכניסו את הבצל וטגנו במשך 3-4 דקות, או עד להתרככותו.
  15. הוסיפו את השום וטגנו כ-1-2 דקות, עד להתפשטות הארומה של השום.
  16. הוסיפו לסיר בזהירות ½ כפית מלח, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, עגבניות צלויות, פלפלים קלויים וציר מרק.
  17. ערבבו, כסו והביאו לרתיחה איטית.
  18. כאשר המרק רותח, נמיכו את האש ובשלו עם מכסה 20 דקות, או עד שהעגבניות והפלפלים חמים. הוסיפו טעמים לתיבול.
  19. כשהמרק התקרר, טחנו את המרק בעזרת בלנדר ידני.
  20. חלקו בין 4 צלוחיות וקשטו עם קרוטונים.
מקור: ליהי מגן
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.