מתכון למנה מפתיעה ומספקת המתאימה לארוחת ערב חגיגית. השעועית הופכת מנה זו למקור מצויין לחלבונים ויוצרת מרקם נימוח וטעם יוצא מן הכלל.
אופן הכנת הלזנייה:
-
חממו תנור ל-190° מעלות.
-
במחבת גדולה, ערבבו את העגבניות עם נוזליהן, רסק העגבניות, אבקת השום, המלח, הפלפל, האורגנו והשעועית. בשלו על אש בינונית עד גבוהה עד לרתיחה.
-
הנמיכו את האש, ובשלו 30 דקות נוספות, ללא מכסה.
-
בסיר עם מי מלח, בשלו את עלי הלזניה עד לרמת אל דנטה. לאחר הבישול, ייבשו את העלים היטב.
-
בתבנית אפייה, הכינו 3 שכבות לפי הסדר הבא - הרוטב שבישלנו, גבינת ריקוטה, עלי לזניה. כסו את השכבה העליונה ביותר ברוטב.
-
אפו במשך 45 דקות.
-
לפני ההגשה, תנו למנה להתייצב במשך כ-15 דקות.
מקור: אתי פוקס