header

מתכון לפשטידת שיבולת שועל ובטטה עם קראמבל פקאן

אם לא מספיק לכם רק השילוב המצוין בין בטטה לשיבולת שועל, אנחנו שמחים להוסיף לכם כאן עוד "תפנית בעלילה" בעזרת המנה הבאה, המציעה פשטידת שיבולת שועל ובטטה שמעליה קרמבל פקאן פריך. הפירורים הללו מוסיפים למנה הזאת טעמים נפלאים שהופכים אותה לקינוח חם מושלם או, אם תרצו, למעין "חטיף בריאות" שניתן לשמור במקרר ולקחת ממנו חתיכה בכל פעם שמתחשק לכם משהו מתוק.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לפשטידת שיבולת שועל ובטטה עם קראמבל פקאן מקור תמונה: budgetbytes
רכיבים לפשטידה מבטטה ושיבולת שועל:
רסק בטטות - 2 כוסות
סוכר חום - ¼ כוס
תמצית וניל - 1 כפית
אגוז מוסקט - ½ כפית (טחון)
קינמון - ½ כפית (טחון)
מלח - ¾ כפית
אבקת אפייה - 1 כפית
חלב - 2 כוסות
שיבולת שועל - 3 כוסות
רכיבים לקראמבל פקאן:
קמח - ¼ כף
סוכר חום - 2 כפות
חמאה - 2 כפות (במליחות עדינה)
פקאנים - ¼ כוס (קצוצים)
קינמון - ½ כפית (טחון)
אופן הכנת הפשטידה מבטטה ושיבולת שועל:
  1. חממו תנור מראש לטמפרטורה של 200° מעלות.
  2. החלו בהכנת הקראמבל לפי המתכון המצורף.
  3. הכניסו את רסק הבטטות לתוך קערה גדולה יחד עם הביצים, הסוכר החום, תמצית הוניל, אגוזי המלך, הקינמון, המלח ואבקת האפייה, וערבבו עד לקבלת תערובת חלקה (זה בהחלט תקין אם נותרים מעט גושים של רסק בטטה בתוך התערובת).
  4. מזגו את החלב לתוך הקערה עם תערובת הבטטה וערבבו או הקציפו עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו את שיבולת השועל וערבבו או הקציפו שנית preperation מקור תמונה: budgetbytes
  5. רססו תרסיס שמן על תחתיתה של תבנית בינונית, ומזגו את תערובת שיבולת השועל והבטטה לתוכה.
  6. הוציאו את תערובת קרמבל הפקאן שהכנתם מהמקרר, ופזרו אותה על תערובת שיבולת השועל והבטטה שבתבנית.
  7. הכניסו את התבנית לתנור למשך 45 דקות, או עד שהפשטידה והקרמבל מתחילים להשחים יחדיו.
  8. הוציאו מהתנור והגישו מיד, או לחלופין הכניסו למקרר והגישו במועד מאוחר יותר. ניתן לאכול את הפשטידה חמה או קרה, לפי רצונכם.
אופן הכנת הקראמבל פקאן:
  1. ערבבו יחדיו בקערה את הקמח, הסוכר החום, החמאה, הפקאנים הקצוצים והקינמון, עד לקבלת תערובת במרקם פירורי. הכניסו את התערובת שיצרתם לתוך המקרר עד שיהיה צורך להשתמש בה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.