אם לא מספיק לכם רק השילוב המצוין בין בטטה לשיבולת שועל, אנחנו שמחים להוסיף לכם כאן עוד "תפנית בעלילה" בעזרת המנה הבאה, המציעה פשטידת שיבולת שועל ובטטה שמעליה קרמבל פקאן פריך. הפירורים הללו מוסיפים למנה הזאת טעמים נפלאים שהופכים אותה לקינוח חם מושלם או, אם תרצו, למעין "חטיף בריאות" שניתן לשמור במקרר ולקחת ממנו חתיכה בכל פעם שמתחשק לכם משהו מתוק.
מקור תמונה:
budgetbytes
רכיבים לפשטידה מבטטה ושיבולת שועל:
אופן הכנת הפשטידה מבטטה ושיבולת שועל:
-
חממו תנור מראש לטמפרטורה של 200° מעלות.
-
החלו בהכנת הקראמבל לפי המתכון המצורף.
-
הכניסו את רסק הבטטות לתוך קערה גדולה יחד עם הביצים, הסוכר החום, תמצית הוניל, אגוזי המלך, הקינמון, המלח ואבקת האפייה, וערבבו עד לקבלת תערובת חלקה (זה בהחלט תקין אם נותרים מעט גושים של רסק בטטה בתוך התערובת).
-
מזגו את החלב לתוך הקערה עם תערובת הבטטה וערבבו או הקציפו עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו את שיבולת השועל וערבבו או הקציפו שנית
מקור תמונה:
budgetbytes
-
רססו תרסיס שמן על תחתיתה של תבנית בינונית, ומזגו את תערובת שיבולת השועל והבטטה לתוכה.
-
הוציאו את תערובת קרמבל הפקאן שהכנתם מהמקרר, ופזרו אותה על תערובת שיבולת השועל והבטטה שבתבנית.
-
הכניסו את התבנית לתנור למשך 45 דקות, או עד שהפשטידה והקרמבל מתחילים להשחים יחדיו.
-
הוציאו מהתנור והגישו מיד, או לחלופין הכניסו למקרר והגישו במועד מאוחר יותר. ניתן לאכול את הפשטידה חמה או קרה, לפי רצונכם.
אופן הכנת הקראמבל פקאן:
-
ערבבו יחדיו בקערה את הקמח, הסוכר החום, החמאה, הפקאנים הקצוצים והקינמון, עד לקבלת תערובת במרקם פירורי. הכניסו את התערובת שיצרתם לתוך המקרר עד שיהיה צורך להשתמש בה.