אף ארוחה ברזילאית לא תהיה שלמה ללא אחד הקינוחים האהובים במדינה - הפלאן, ועם מתכון הפשוט והנפלא שלפניכם, תוכלו להכין אותו בקלות.
אופן הכנת הפלאן:
-
בתבנית בבקה (קוגלהוף) חממו את הסוכר עד אשר ימס וישחים.
-
בזמן חימום הסוכר, ערבבו את שאר המרכיבים בקערה עד ליצירת קצף על פני השטח. העבירו את התערובת לתבנית וסגרו היטב עם נייר אלומיניום.
-
הכניסו את הפלאן לתנור שחמום מראש לחום בינוני-נמוך (כ-160 מעלות) ואפו אותו למשך כ-40 דקות, או עד שהוא מתיייצב.
-
הניחו לפלאן להתקרר בחדר ואז צננו אותו במקרר למשך 3 שעות לפחות.
-
הניחו על תבנית הבבקה צלחת גדולה, הפכו את התבנית ואת הצלחת יחד והניחו להן למשך שעה.
-
לאחר שעה, טפחו בעדינות על התבנית כדי לגרום לפלאן ליפול לצלחת. במידה והפלאן לא נפל, נסו לשחרר אותו מעט בעזרת סכין.
מקור: סיוון זיגלר