מה בין שוקולד מריר, קרמל, מלח ועוגיות אוריאו? תתפלאו לשמוע שהרבה מאוד, מכיוון שהשילוב ביניהם יוצר מתכון לקינוח יוצא דופן עם קשת שלמה של טעמים מתוקים.
אופן הכנת הפאי שוקולד:
-
גרסו את עוגיות האוריאו לפירורים באמצעות מערבל מזון או בלנדר.
-
ערבבו את פירורי האוריאו יחד עם 8 כפות חמאה מומסת עד לקבלת תערובת אחידה.
-
כסו עם התערובת את תחתיתה וצדדיה של תבנית מעוגלת בקוטר 22 ס"מ, והכניסו את התבנית למקרר למשך 10 דקות.
-
הניחו את 8 כפות החמאה הנותרות בתוך סיר קטן והוסיפו את הסוכר החום. חממו את התערובת על להבה בינונית, ערבבו והקציפו את התערובת תוך כדי עד שהיא מתחילה לבעבע. המשיכו בבישול ובערבוב עוד כדקה ולאחר מכן הורידו את הסיר מהכיריים.
-
הוסיפו לתערובת שבסיר ¼ כוס שמנת מתוקה, והקציפו בעדינות עד לקבלת תערובת קרמל חלקה. צננו את התערובת כ-15 דקות.
-
מזגו את הקרמל על בסיס האוריאו שבתבנית האפייה והחזירו למקרר לעוד 30-45 דקות עד שהפאי מתקרר ומתייצב (שימו לב שהקרמל לא קופא לחלוטין).
-
הניחו את שבבי השוקולד בקערה בינונית, וחממו בסיר קטן כוס אחת של שמנת מתוקה על להבה בינונית למשך 1-2 דקות.
-
מזגו את השמנת המחוממת על שבבי השוקולד. הניחו את הקערה בצד למשך 5 דקות ותנו לשמנת להיספג בשוקולד. לאחר מכן ערבבו עד לקבלת תערובת חלקה.
-
הוציאו את בסיס העוגיות מהמקרר, ומזגו את תערובת השוקולד על שכבת הקרמל.
מקור תמונה:
kevinandamanda
-
החזירו למקרר ל-30 דקות נוספות, עד שהפאי יצטנן ויתייצב. טרם ההגשה פזרו מעט מלח גס על הפאי, חתכו והגישו. בתיאבון!