האוכמניות בעלות הטעם המתקתק-חמצמץ הן פרי נהדר, ובמתכון הבא תוכלו ללמוד כיצד להכין עוגה מצוינת ופשוטה, שלשם אפייתה לא תזדדקו לשום תבנית מיוחדת, אלא רק למחבת ביתית רגילה.
מקור תמונה:
sweetphi
אופן הכנת העוגת אוכמניות:
-
חממו תנור ל-200° מעלות, שמנו מחבת ביתית באמצעות ספריי שמן או באמצעות מעט חמאה, והניחו בצד.
-
הניחו את החמאה בקערה עמידה למיקרוגל והמיסו אותה על ידי חימום קצר (30 שניות במיקרוגל).
-
הוסיפו לתוך הקערה את הקמח, הסוכר והחלב. הקציפו הכול עד שתתקבל תערובת אחידה ללא גושים. מזגו את התערובת לתוך המחבת המשומנת.
-
פזרו את האוכמניות על השכבה העליונה של התערובת שבמחבת.
מקור תמונה:
sweetphi
-
הכניסו את המחבת לתנור ואפו במשך 40-45 דקות, או עד שקצוות העוגה יתחילו להשחים קלות.
-
הוציאו את התבנית מהתנור והניחו לעוגה להתקרר כ-10 דקות לפחות. הגישו חם או קר, על פי העדפתכם.