מטבל לא חייב להיות משהו משעמם, נוזלי וחלק. צריך רק ל"פתוח את הראש" ולתת דרור לפאן היצירתי שלכם.
שילוב מרכיבי המתכון שלפניכם, יגרמו לכם ללקק את האצבעות בהנאה.
רכיבים למטבל דלורית יוגורט וטחינה:
אופן הכנת המטבל דלורית יוגורט וטחינה:
-
חממו מראש תנור ל-220° מעלות.
-
חתכו את קצהו העליון של ראש השום, והניחו אותו בתנור על נייר אלומיניום. זלפו כף שמן זית על השום.
-
חיתכו את הדלורית לחצאים, והניחו אותה על נייר אפייה בתנור. תבלו במלח ופלפל שחור, וזלפו 2 כפות שמן זית.
-
השאירו את הדלורית בתנור כ-40 דקות, והיפכו אותה מדי פעם, עד אשר תהיה רכה וזהובה. את השום יש להשאיר כשעה בתנור, עד שיתרכך לגמרי.
-
בזמן האפייה, חממו כף שמן זית במחבת, וטגנו בה את גרעיני הדלעת כ-3 דקות עד להזהבתם. העבירו את הגרעינים לצלוחית מרופדת בנייר סופג, והמליחו.
-
גרדו את הדלורית מקליפתה אל מעבד מזון, מעכו את שיני השום כדי שיצאו מקליפתם והוסיפו למעבד המזון. הוסיפו גם את היוגורט, הטחינה, מיץ הלימון והפלפל החריף.
-
טחנו את התערובת עד ליצירת מרקם אחיד. הוסיפו כפית מים מדי פעם, אם המרקם סמיך מדי. תבלו לפי הטעם.
-
העבירו את המטבל לקערית, פזרו מעליו את גרעיני הדלעת, וזלפו.
-
מומלץ להגיש בליווי ירקות שורש אפויים.
מקור: יוספה בלום