מכיכר הלחם הזה לא תוכלו להסיר את הידיים - הנימוחות של הבצק יחד עם חתיכות התפוח העסיסיות הופכים את הלחם למעדן של ממש. הלחם טוב גם לאחר כמה ימים ויתאים מצויין לצד הקפה של הבוקר, או ככריך עם מילוי מתוק במהלך היום.
רכיבים ללחם תפוחים וקינמון:
אופן הכנת הלחם תפוחים וקינמון:
-
חממו את התנור מראש לחום של 180° מעלות ושמנו תבנית צרה (בסביבות 23 ס"מ לאורך 13 ס"מ לרוחב).
-
ערבבו בקערה גדולה את הקמח, הקינמון, אבקת האפייה, סודה לשתייה והתבלינים.
-
בקערה קטנה ערבבו את הביצים, השמן, הסוכר ותמצית וניל ליצירת תערובת חלקה.
-
הוסיפו את התערובת הביצים אל תערובת הקמח היבשה וערבבו בעדינות. השתדלו שלא לערבב יותר מדי.
-
שימו בבלילת הקמח והביצים את התפוחים וערבבו קלות כך שיתכסו בה לגמרי.
-
צקו את הבלילה לתוך התבנית.
אופן הכנת הציפוי:
-
בקערה קטנה, ערבבו את החומרים לציפוי: הסוכר החום, הקינמון ואגוז המוסקט, ופזרו מעל.
-
אפו בתנור למשך 45-55 דקות, עד שהלחם מקבל צבע זהוב - שחמחם. נעצו קיסם במרכז הכיכר הלחם – אם הוא יבש בהוצאתו סימן שהמאפה הנהדר שלכם מוכן.
-
הניחו ללחם להצטנן ולאחר מכן העבירו סכין לאורך דפנותיו והוציאו אותו מהתבנית.
מקור: שמרית יפה