הכנת אוכל בשיטת האידוי נפוצה במיוחד באסיה, והמתכון המעולה הבא לדג בנוסח תאילנדי עם רוטב חמוץ-מתוק הוא דוגמה נהדרת לכך. האידוי במתכון הזה מאפשר לשמור על הלחות והעסיסיות של הדג, ומדגיש את טעמו יותר משיטות בישול אחרות.
מקור תמונה:
htomren
אופן הכנת הדגים:
-
הכינו סיר של מים רותחים, הניחו מעליו סיר במבוק או מסננת לאידוי ורפדו אותם בנייר אפייה.
-
הניחו את חתיכות הדג בתוך כלי האידוי ופזרו מעליו רוטב דגים, סוכר חום, שום, עלי עשב לימון, כוסברה, פלפלים ושמן שומשום. כסו ואדו עד שהדג מתרכך כ-15-20 דקות.
מקור תמונה:
Kay Steiger
אופן הכנת הרוטב:
-
במחבת בינונית, חממו כפית של שמן צמחי על אש בינונית-גבוהה והוסיפו לה את יתר רכיבי הרוטב. הביאו לרתיחה וכבו את האש.
-
הוציאו את הדג המאודה והניחו אותו על צלחות הגשה, מזגו מעליו את הרוטב והגישו חם.