את הקרטיב הטעים הזה לא תצליחו למצוא בשום מקום, במתכון שלפניכם, תוכלו ליצור את הקרטיב בעל מרקם שלא ידעתם שאפשר להשיג.
אופן הכנת הארטיק:
-
חממו את החלב והסוכר בסיר קטן, עד שהסוכר ימס לגמרי.
-
הוסיפו את תוכן תרמיל הווניל ואת השמנת החמוצה לתערובת הסוכר והחלב.
-
טרפו את התערובת היטב עד שהיא הופכת לחלקה לגמרי והעבירו למקרר למשך שעה.
-
מלאו כל תבנית ב-2 ס"מ של תערובת, הניחו בה את מקל הקרטיב והקפיאו למשך שעה.
-
לאחר ההקפאה הראשונית, חלקו את פרוסות התאנה בין התבניות, הוסיפו את שארית התערובת, והקפיאו למשך 7-10 שעות.
מקור: יעל שקדי