במקום לקנח ארוחה מושקעת בוופלים, עוגה מוכנה, גלידה או סורבה, למה שלא תשלבו את כל המרכיבים האלו ותפתיעו את האורחים שלכם בקינוח המפנק הזה? העוגה הנפלאה הזאת מהווה שילוב של כמה קינוחים שכולם אוהבים ויוצרים איחוד טעמים שלא ניתן לסרב לו.
אופן הכנת העוגת גלידה:
-
הוציאו את העוגה מהתבנית וחיתכו אותה בצורת אופקית ל-4 פרוסות דקות (לרוחבה).
-
עטפו תבנית בנייר אפייה והניחו עליה פרוסה של עוגה, מעליה כוס סורבה פטל, שכבה נוספת של עוגה, ½ כוס גלידת וניל, חתיכות וופל, ½ כוס גלידה, פרוסת עוגה נוספת, כוס סורבה ואת שכבת העוגה האחרונה.
-
כסו את העוגה והכניסו למקפיא למשך לפחות שעה אחת. ניתן להשאירה במקפיא עד שלושה ימים.
-
הקציפו בקערה חסינה לחום את חלבוני הביצה והוסיפו קמצוץ קרם טרטר.
-
הניחו את הקערה בתוך סיר עם מים רותחים – אך הקפידו שתכולתה לא תיגע במים. המשיכו להקציף את החלבונים עד שיהפכו לקציפה. הוסיפו מעט סוכר והמשיכו להקציף עד להמסתו.
-
הוציאו את הקערה מהסיר והכניסו את תכולתה למערבל. ערבבו בעוצמה בינונית למשך 6 דקות, עד לקבלת מרקם מבריק וסמיך.
-
הוסיפו למערבל תמצית וניל וערבבו למשך דקה נוספת.
-
הוציאו את העוגה ממקפיא והוסיפו לה את הקצפת שהכנתם. מומלץ להגיש קר.
מקור: ענת הלוי