כיוון שרובנו לא מעודדים את ילדינו לצרוך סוכר מיותר לאורך השנה, מהווים ימי הולדת הזדמנות יוצאת דופן להוסיף צבע וטעם לחגיגה. עוגת הקונפטי הבאה, הכוללת סוכריות צבעוניות מבפנים ומבחוץ, היא הפתעה משמחת שגם הורים וגם ילדים ישמחו לנסות.
אופן הכנת העוגה:
-
הקציפו את החמאה והוסיפו את חלבוני הביצה בזרזוף קליל עד להטמעתן בחמאה.
-
הוסיפו את שאר רכיבי העוגה לקערה באופן הדרגתי, עד שהבלילה תהפוך לאחידה. לבסוף הוסיפו את ½ כוס הסוכריות הצבעוניים (אנחנו מעוניינים לשמר אותם בשלמותם ולא להפוך אותם לרסק).
-
צקו את הבלילה לתבניות משומנות ומקומחות, ואפו בחום של 160° מעלות במשך 45-50 דקות. אפשרו לעוגה להתקרר.
אופן הכנת הציפוי:
-
לצורך הציפוי, ערבבו מעט מים רותחים עם חבילת אבקת סוכר ותמצית וניל, עד אשר מתקבלת עיסה סמיכה אותה מורחים על העוגה.
טיפ השף:
* שימו לב: זמן האפיה משתנה בין תנור אחד לאחר, אם העוגה עדיין לא אפויה מספיק, השאירו אותה עוד מספר דקות בתנור עד להתייצבותה.
* במידה והעוגה יצאה יבשה מידי, הכינו ¼ כוס סוכר ו-¼ כוס מים רותחים, ערבבו יחד והרטיבו קלות את העוגה.
מקור: יערה פ.