print header

5 טיפים ליצירת תנאי שינה מרזים

לאיכות ולנוחות של השינה יש השפעה אדירה על היכולת שלנו לרדת במשקל או להישאר בריאים. יש הרבה אלמנטים שמשפיעים על השינה שלנו, אך לרוב אנחנו כלל לא לוקחים אותם בחשבון. קחו לדוגמא את השילוב בין בישול ומוסיקה - תיאוריות רבות קושרות בין בישול מאכלים טעימים והנאה מהבישול בכלל, כהשפעה ישירה של האזנה למוסיקת רקע אהובה תוך כדי הבישול. אז למה שזה לא יהיה אותו הדבר בשינה?

ממחקר שהתפרסם בברזיל בשנת 2009 עולה כי במהלך שנת הלילה שלנו, אנו שורפים פי 3 יותר קלוריות מאשר במצב של עירות או אפילו רביצה שקטה במיטה. אבל סתם לישון זה לא מספיק, על מנת להבטיח תוצאות טובות, עלינו להבטיח לעצמינו לפחות 7 שעות שינה מצוינות בכל לילה.

 

אז איך עושים את זה?

1. להיפטר "מהנודניק" - כאשר אנחנו מכוונים את השעון המעורר כשעה לפני שאנחנו צריכים לקום, רק בשביל לשחק עוד קצת עם זמן השינה עד שנועיל לקום מהמיטה, או כאשר אנחנו משאירים את הסלולארי פתוח וזמינים לענות לכל שיחה בכל שעה,
אנחנו מצמצמים את איכות וכמות השינה שלנו. מכיוון שהזמן המשמעותי לשריפת הקלוריות מתבצע ברבע האחרון של השינה, חשוב להקפיד לישון לפחות 7 שעות מלאות.
המלצה: אפשר לכוון את השעון המעורר שיתריע באיזו שעה כדאי ללכת לישון.

2. שעת עוצר לאלקטרוניקה - רוב חדרי השינה היום מאובזרים בטלויזיה, מחשב ומערכות שמע - אם לא ניתן למקם אותם בחלל אחר, חשוב להקפיד לסגור אותם כשעה לפני שהולכים לישון, כך נוכל לייצר אווירת שינה נינוחה יותר.
המלצה: לנצל את השעה שנותרה כדי לסיים דברים שחייבים להיעשות ואז להתחיל להוריד הילוך - אפשר לעשות מדיטציה, מסאג' או פשוט לשכב במיטה ולהרפות את הגוף.

3. השאירו אור במסדרון - כאשר אנו מתעוררים באמצע הלילה כדי לגשת לשירותים או לשתות מים ונאלצים להדליק אורות, אנו עשויים לסכן את איכות השינה שלנו, שכן, הגוף עלול לטעות ולחשוב שכבר בוקר וכך יאט את השפעתו של "הורמון החושך" (המלאטונין). המלאטונין הוא הורמון טבעי המיוצר ומופרש מבלוטת האיצטרובל במוח והוא אשר נותן השראה לשינה. בנוסף, הוא גם משפיע על תהליכים נוספים של הגוף כמו למשל: יצירת הורמון הגדילה, ויסות תהליכי ההזדקנות, השפעה על מחזורי הרבייה, שינויים בפיגמנטציה של העור ופעילות נוגדת סרטן. ההשפעה של המלאטונין מואטת באופן מיידי כאשר רשתיות העיניים נחשפות לאור, לכן חשוב להקפיד להשאיר אור קטן במסדרון או נורית לילה דולקת, כך לא יהיה צורך להדליק אורות נוספים בבית ולהסתכן ביקיצה מוקדמת של הגוף.
המלצה: החשכת החדר חשובה מאוד, בעיקר בגלל שהיא נשלטת על ידנו ולא מושפעת ממועד זריחת השמש. רצוי להגיף את התריסים או לתלות וילון אטום.

4. כלי מיטה נוחים - חשוב לרפד את המיטה במזרון נוח וכריות בריאות. אם המיטה לא מותאמת לצרכי הגוף, לא רק ששנת הלילה תהיה כבדה, אלא גם היקיצה, וכך לא נוכל לחוש רעננים ורזים יותר בבוקר.
המלצה: להחליף מזרון למיטה כל 7 שנים ולהחליף כריות לפחות פעם בשנה.

5. קולות רקע - אם סביבת השינה רועשת מדיי לא נצליח להירדם ואם היא שקטה מדיי, נהפוך רגישים לכל זמזום - כך או כך קולות רקע הם סיבה שכיחה הפוגמת באיכות השינה.
המלצה: למצוא זמזום קבוע שיתמזג בתוך סביבת השינה - אם זה מאוורר בעל צלילים מונוטונים או לחלופין, השמעת צלילים אלקטרונים של פכפוך מים, רחש גלים או ציוץ ציפורים.    

 

 

כמובן שלא די בשינה טובה כדי לרדת במשקל - תזונה נכונה ופעילות גופנית בהחלט לא יזיקו, אבל אין ספק שאם אפשר להקפיד על תנאי שינה נוחים שיבטיחו יקיצה רעננה, בידיעה שגם שרפנו המון קלוריות, זה כבר עושה שמח בלב ופותח את הבוקר טוב!

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
תכנים קשורים: טיפים, בריאות, שינה, גוף, משקל
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.