maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 יתרונות בריאותיים מוכחים של צמח הקדד ועוד 3 אפשריים ומועילים

  אנחנו מכירים אותו בשם "קדד" וידוע  כי יש ממנו כ-2,000 מינים שונים - כש-50 מהם אף גדלים כאן בארצנו - אך בסין יש שני מינים שלו שאותם מגדלים למטרות שהן מעבר ליופיו של הצמח. שמו של אחד מהם הוא "הואנג קי" (Astragalus propinquus), צמח מרפא נפוץ מאוד ברפואה הסינית המסורתית, אותו ניתן להשיג בחנויות הטבע השונות גם בישראל ולו יתרונות בריאותיים רבים. אתם מוזמנים להכיר את 5 סגולותיו המוכחות וכן את 3 יתרונותיו האפשריים שנחקרים כעת, ובסוף המאמר תלמדו גם כמה ממנו מומלץ לצרוך לטיפול והקלה במחלות ובעיות בריאותיות שונות.
 
יתרונות בריאותיים של צמח הקדד: שיח קדד

1. מחזק את המערכת החיסונית

הקדד מכיל תרכובות חיוניות שמשפרות את תפקוד המערכת החיסונית ומונעות מגופנו להיות פגיע לווירוסים וחיידקים. במחקר שנערך במרכז לטיפול במחלת הסרטן באילינוי שבארה"ב שבו נבדקו מספר סוגים של עשבי מרפא והשפעתם על המערכת החיסונית, נמצא שצריכת הקדד גורמת להגברת ייצור תאי הדם הלבנים, שהם האחראיים להגן על הגוף מפני מחלות. בנוסף, כשהגוף כבר חולה, צריכת קדד נמצאה כמסייעת עיקרית להרג החיידקים, זאת על פי מחקר שנערך בסין בשנת 2009.

2. משפר את תפקוד הלב

אצל אנשים שסובלים ממחלות לב, צריכת קדד יכולה להפחית את הבעיה מכיוון ששימוש בצמח מרחיב את העורקים והוורידים, מה שמאפשר לדם לזרום בהם באופן חופשי יותר. במחקר שנערך על חולי לב שצרכו 2.25 גרם קדד פעמיים ביום למשך שבועיים, לצד קבלת טיפולים אחרים, נמצא שהלב שלהם תפקד הרבה יותר טוב מאשר של אנשים שקיבלו רק טיפולים אחרים. בנוסף לכך, מחקר שנערך בסין בשנת 2014 הציע שצריכת הקדד מפחיתה תסמינים של דלקת בשריר הלב, וגם זאת ביחס לקבלת טיפולים אחרים ללא צריכתו.
יתרונות בריאותיים של צמח הקדד: אדם מצייר לב עם קו א.ק.ג

3. מפחית תופעות לוואי של כימותרפיה

לטיפולי כימותרפיה יש תופעות לוואי לא נעימות כלל וכלל בלשון המעטה, אך לא מעט מחקרים מראים כי צריכת צמח הקדד יכולה לסייע להפחית את חלקם. למשל, במחקר שנערך בצ'נגדו שבסין נמצא שקדד שניתן בצורת תרופה בהזרקה ישירה לווריד הפחית את הבחילות, ההקאות והשלשולים שחוו המטופלים. דוגמה נוספת מגיעה ממחקר אחר שנערך בבית חולים בטאיוואן, בו קיבלו המטופלים 500 מ"ג קדד בתדירות של 3 פעמים בשבוע, כדי לטפל בעייפות שמקושרת לטיפולי הכימותרפיה, אך כאן יש לציין שהצמח עזר רק בשבוע הראשון של הטיפול ולא בהמשך.

4. עוזר לשלוט על רמות הסוכר בדם

החומרים הפעילים שקיימים בצמח הקדד עוזרים להפחית את רמות הסוכר בדם אצל חולי סוכרת סוג 2, ולמעשה, בסין הוא משמש כתרופה הידועה ביותר לשם כך. במחקר שנערך על בעלי חיים בקולג' האוניברסיטאי ווהאן שבסיןנמצא שצריכת קדד משפרת את קצב חילוף החומרים של הסוכר בדם ומפחיתה את רמותיו, ובמחקר אחר נמצא גם שהיא עוזרת בהרזיה. מחקרים שנערכו על בני אדם מראים תוצאות דומות, כשבאחד שנערך בשנת 2016 נמצא כי צריכת 40-60 גרם של קדד מדי יום משפרת את רמות הסוכר בדם אצל חולי סוכרת סוג 2 לאחר צום ולאחר ארוחה.
יתרונות בריאותיים של צמח הקדד: מזרק על כוס סוכר

5. משפר את תפקוד הכליות

כאמור, הקדד עוזר להגביר את זרימת הדם, ויחד עם יכולתו לאזן את רמות הפרוטאינוריה (חלבון שמעיד על בעיות שקיימות בכליות) בשתן, הוא עוזר להגן על צמד האיברים החיוניים האלה, המסייעים בסינון הדם והפרשת חומרי פסולת מטבוליים. בנוסף מונע הקדד התפתחות של זיהומים בכליות שלא מתפקדות כמו שצריך, כך עולה ממחקר שנערך באוניברסיטת אלבמה בארה"ב7.5-15 גרם של קדד בצריכה יומית למשך 3-6 חודשים מפחיתים את הסיכון לזיהומים בכליות ב-38%, בייחוד אצל חולי תסמונת נפרוטית.

יתרונות בריאותיים אפשריים נוספים של צמח הקדד

הצמח והשפעתו הבריאותית נבדקים ללא הרף, ומדי יום נמצאים יתרונות אחרים ומוכחים שלו לגוף האדם, אך ישנם כמה מממצאים שמצריכים מחקרים נוספים כדי לאשש אותם. לפניכם 3 יתרונות נוספים של צמח הקדד שנמצאו במחקרים מוקדמים ואשר מצריכים מידע נוסף כדי לוודא את יעילותו:
  • מונע עייפות כרונית – ישנן ראיות לכך שצמח הקדד יכול להפיג את התחושה המעיקה אצל חולי תסמונת התשישות הכרונית, אך זאת לצד שילוב עם צמחי מרפא אחרים.
  • מונע סרטן – בניסויי מבחנה נמצא שהקדד יכול לאתר תאים סרטניים ולחסל אותם באופן פרטני.
  • מקל על אלרגיה עונתית – במחקר שנערך בבית החולים דובראבה בקרואטיהנמצא כי צריכת 160 מ"ג קדד פעמיים ביום מפחיתה התעטשויות ותסמין של אף מנוזל אצל אנשים שסובלים מאלרגיה עונתית.
יתרונות בריאותיים של צמח הקדד: אישה מקנחת את האף בשדה פרחוני

אז כמה קדד מומלץ לצרוך?

את הקדד ניתן לצרוך בצורת תמצית נוזלית, תמצית יבשה ופורמולה, או שניתן לרכוש את השורש שלו ולהרתיח אותו במים. מומלץ להשרות את שורש הקדד במים למשך הלילה ולהרתיח רק בבוקר שאחרי למשך 10 דקות, ולאחר מכן תוכלו לשתות את החליטה שנוצרה וגם לאכול את שורש הקדד עצמו. הדרך הרצויה עבורכם לצריכה תלויה בכמות הקדד שברצונכם לצרוך מדי יום, ועל כך מומלץ להתייעץ עם נטורופת.
 
למרות שאין המלצה גורפת לכמות צריכת קדד יומית, מומחים מעריכים שבין 9-30 גרם זה המינון הנורמלי עבור רוב האנשים. עם זאת, אם אתם סובלים מאחד מהמצבים הבאים, תוכלו לצרוך קדד לפי מינון שמתאים למצבכם, זאת כמובן לאחר התייעצות עם הרופא המטפל שלכם:
 
  • אי ספיקת לב – 2-7.5 גרם (תמצית יבשה או נוזלית) פעמיים ביום למשך 30 יום, יחד עם טיפולים אחרים.
  • שליטה על רמות הסוכר – 40-60 גרם (חליטה ואכילה) למשך עד 4 חודשים.
  • מחלת כליות – 7.5-15 גרם (חליטה ואכילה) פעמיים ביום למשך 6 חודשים.
  • תסמונת התשישות הכרונית –  30 גרם (חליטה ואכילה) ביום, יחד עם טיפולים אחרים.
  • אלרגיות עונתיות – 160 מ"ג (תמצית יבשה או נוזלית) מדי יום למשך 6 שבועות.

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו