print header

מדריך לתיקון טעויות בישול ואפייה של מזון

בישול ואפייה הם לא רק תחביב או מקצוע, הרי אכילה היא צורך קיומי יומיומי של כל אחד ואחת מאיתנו. על מנת שנוכל להתקיים עלינו לאכול ולשתות, וכדי שהמזון אותו אנו צורכים יהיה טעים, יש צורך להשתמש בתבלינים. אך מה עושים אם בטעות הוספנו יותר מדי לימון, מלח או סוכר - האם ניתן לתקן זאת? התשובה היא כן, ואת הדרכים לתקן טעויות כאלה ואחרות, ולהציל את המזון שקניתם וטרחתם עבורו, תוכלו ללמוד בכתבה שלפניכם.
 
תיקון טעויות במטבח: 5 צלחות עם סוגי מזון שונים

1. אוכל מלוח מדי

מכיוון שקשה לאמוד מהי כמות המלח הרצויה עבור כל אדם, ברוב המתכונים רושמים "מלח לפי הטעם". אך יש פעמים שהאוכל מלוח מדי גם עבור כאלה שאוהבים אוכל מלוח, אז מה עושים?
  • אם המזון מורכב מהרבה נוזלים כמו מרק – לרוב מוסיפים מים וזה נכון, אך אתם יכולים גם להוסיף מעט תפוחי אדמה לא מבושלים לתבשיל, והם כבר יאזנו את רמת המליחות. דרך נוספת היא להוסיף מעט מיץ לימון או חומץ.
  • אם הכנתם רוטב – הוסיפו קמח ושמנת אם אפשר או חלב סויה.
  • המלחתם סטייקים או גוש בשר עם הרבה מלח – השרו את חתיכות הבשר בקערה עם מים קרים למשך כשעתיים, ואם זה לא מספיק, הוסיפו מעט מיץ לימון.

2. אוכל מתוק מדי

אם הרוטב או התבשיל מתוקים יתר על המידה, יש כאלה שיאמרו לכם להוסיף קצת מיץ לימון או חומץ, וזה הגיוני ברוב המקרים. אך יש פעמים שבהם לימון לא מתאים למנה, ולכן תיקון המנה ייעשה על ידי שימוש במצרכים בעלי ריכוז שומן גבוה כמו שמן זית או שמן אבוקדו. בכל מקרה, אל תתפתו להוסיף מלח במצבים שכאלה מכיוון שכמות גבוהה של מלח תהרוס את המוצר, ואילו קורט מלח עלול להדגיש את המתיקות או לא להיות מורגש כלל.
תיקון טעויות במטבח: עוגיות עם צימוקים שוקולד וסוכר

3. אוכל חמוץ מדי

את פעולת עיוות הפנים כשטועמים אוכל חמוץ להחריד כמעט כולם מכירים, אך אם אתם תוהים כיצד ניתן לתקן את המאכל החמוץ מלבד שימוש בסוכר או סודה לשתייה, דעו שהוספת מעט דבש או סילאן יכולה להיות פתרון מעולה שגם יוסיף טעם נהדר לרוטב. עבור תבשיל חמוץ, אפשר להוסיף גזר קצוץ במקום סוכר או דבש.

4. אוכל לח ובהיר מדי

מזון המטוגן במעט שמן על מחבת צריך להיות ברוב המקרים שחום ופריך, אך לפעמים קורה שהמנה הראשונה והשנייה יוצאות כמו שצריך, ואילו שאר המנות פשוט נעשות לחות, בהירות ולא פריכות עוד במהלך השהות על המחבת. הגורם לכך הוא כמות המזון שהנחתם במחבת - הוספת כמות גדולה למחבת מורידה את הטמפרטורה של השמן, והמוצר מתחיל להגיר את הנוזלים שבו. בשל הצפיפות שבמחבת, האדים לא מתאדים מהר וכך פעולת הטיגון הופכת לבישול וגורמת לאוכל להיות לח ובהיר. כדי למנוע את המצב הזה, פשוט הימנעו מהעמסת יתר במחבת, ולפני כל פעם שאתם מניחים עוד מזון לטיגון, המתינו כחצי דקה כדי שהשמן יגיע לטמפרטורה הרצויה.

5. אוכל מטוגן ספוג בהרבה שמן

עודף שמן במזון זה אחד הדברים המגעילים ביותר שיש, וזה עוד בלי להתייחס לכך שזה לא בריא. הגורמים העיקריים לעודף שומן במזון הם טמפרטורת הטיגון וגודל המוצר המיטגן. כדי למנוע מצב של עודף שומן ודאו שטמפרטורת השמן נעה בין 180-190 מעלות ובטח שלא פחות מ-140 מעלות, ובנוסף טגנו חתיכות קטנות של המזון – זה מקצר את זמן השהייה של המוצר בשמן ולא גורם לרמת החום של השמן לרדת בבת אחת אם מניחים כמות גדולה ממנו.
תיקון טעויות במטבח: עוגיות יויו מטוגנות בשמן

6. מה עושים אם העוגה יוצאת יבשה?

כמה זה מעצבן שלאחר כל ההשקעה שלכם בהכנת העוגה היא יוצאת מהתנור יבשה ולא רכה כמו שרציתם? אך אל דאגה, במקום לזרוק אותה לפח או לפורר אותה לצורך הכנת כדורי שוקולד, פשוט בצעו את הפעולות הבאות לפי הסדר:
  • הרטיבו את העוגה עם סירופ שוקולד חם ומעט נוזלי או עם מיץ פירות מחומם כשהעוגה עדיין חמה.
  • כסו את תבנית העוגה עם מגבת או רדיד אלומיניום, והניחו לה לשהות כך במשך כ-10-15 דקות בחוץ או למשך לילה שלם במקרר.

7. הביצה הקשה יוצאת צמיגית כל הזמן

ביצים קשות הן מן המזונות הכי נצרכים כמעט בכל בית, והן משמשות אותנו להכנת מאכלים שונים. לפעמים נוצר מצב בו המרקם של הביצה הקשה לאחר הקילוף הינו מעט צמיגי ולא נעים למאכל, אך אולי משום שככה הורגלנו לאכול אותה אנו חושבים שזהו המרקם הטבעי שלה. רצוי שתדעו שזה לא אמור להיות כך, לכן בפעם הבאה שתכינו ביצים קשות תוכלו למנוע את זה על ידי השריית הביצים בקערה עם מים וקרח מיד לאחר שהוצאתם אותם מהסיר. לאחר שתקלפו אותן אתם תרגישו בהבדל.

תיקון טעויות במטבח: שני חצאי ביצה בצורת לב

8. המאפים או העוגיות לא אפויים בצורה שווה

מעבר למראה האסתטי, עוגיות ומאפים שאינם אפויים באופן שווה בתבנית מעידים על מוצר שבחלקו לא מוכן לאכילה. כדי למנוע מצב שכזה עליכם לוודא מספר דברים:

  • הבצק מסודר בתבנית בעובי שווה ומגולגל בצורה אחידה.
  • בדקו בעזרת טרמומטר האם הטמפרטורה של התנור הדולק זהה לזו שמופיעה על בורר הטמפרטורה של התנור.
  • מצאו את הנקודות החמות של תנורכם ודאגו להניח את המאפים שלכם שם. תוכלו לעשות זאת על ידי הכנת צנימים ממספר פרוסות לחם המונחות במקומות שונים בתבנית הנמצאת במדף השני של התנור. אפו במשך מספר דקות ואל תהפכו את הלחם במהלך הבדיקה, גווני הלחם יגלו לכם את המקומות החמים יותר בתא האפייה.

9. העוגיות לא יציבות ומתפשטות על התבנית

בטח קרה לכם יותר מפעם אחת שהכנתם עוגיות מבצק פריך ובמקום שהן יהיו עם תל קטן ויציב, קיבלתם "עוגיות שלולית" שטוחות. אם תפעלו לפי הדרכים שלפניכם, בפעם הבאה תצאנה לכם עוגיות מושלמות:

  • הוציאו את החמאה מהמקרר כשעה לפני ההכנה והניחו אותה במקום חמים עד שתתרכך מעט (טמפרטורת החדר) - לא מומלץ להמיס את החמאה במיקרוגל.
  • קררו את הבצק כחצי שעה לפני השימוש בו.
  • ודאו שאבקת האפייה והסודה לשתייה טובים לשימוש ולא פגי תוקף.
  • הניחו את הביצים של המתכון כ-10 דקות במקום חמים לפני השימוש בהם או עד שיגיעו לטמפרטורת החדר.
תיקון טעויות במטבח: כעכים אפויים ובהירים

10. המאפה קשה או דביק

 מאפים מספקים את החשק למשהו פריך וטעים, אך מה ניתן לעשות כדי שהם לא יהיו דביקים או קשים מדי?
  • ראשית, הימנעו מלישת יתר של הבצק ביד או מהגברת פעולת המיקסר כדי שלא יצא בצק קשה מדי.
  • שנית, ערבבו קודם חומרים ''רטובים'', ולאחר מכן הוסיפו את החומרים היבשים של המתכון וערבבו הכל יחד מעט זמן ובזריזות, למניעת הפעלת הגלוטן שבקמח הגורם לפעולת ההתגבשות.

11. שוקולד גושי ולא מומס

רציתם להכין ציפוי לעוגה, הכנסתם שוקולד לקערה והמסתם בפולסים במיקרוגל, אך כשהוצאתם את השוקולד, גיליתם שהוא גבישי ולא חלק? כל שעליכם לעשות כדי לתקן את הטעות הוא להוסיף מעט שמן צמחי אל קערת השוקולד, להמתין כחצי דקה שיתחמם מעט ולערבב היטב.

תיקון טעויות במטבח: ערמת ביסקוויטים עגולים עם פרח לבן מעליהם

12. העוגיות המאוחסנות נעשות לחות או יבשות

 העוגיות שאפיתם והכנסתם לקופסה מתייבשות או נעשות לחות תוך מספר שעות מעטות? בצעו אחד או יותר מהפעולות הבאות:
  • קררו היטב את העוגיות שאפיתם בטרם תכניסו אותן לקופסת איחסון.
  • אל תאחסנו עוגיות רכות יחד עם עוגיות פריכות באותה הקופסה.
  • אחסנו את העוגיות בקופסה אטומה בלבד.
  • הכניסו פלח תפוח לקופסה עם עוגיות רכות לשמירה על לחות בתוך הקופסה.
  • רעננו עוגיות פריכות מדי בתנור שחומם מראש על טמפרטורה של 150 מעלות למשך מספר דקות, וצננו אותן על רשת התנור.
  • אל תקפיאו עוגיות, אלא אם הן עם קרם או מצופות בפונדנט.

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.