מי שמנסה להימנע מאכילת בשר ייהנה מאוד מהמנה המדהימה הזו, שמשלבת את כל מה שטוב בטבע במנה שאולי נראית כמו עוגה, אך היא מכילה אך ורק בריאות וטעם נהדר.
אופן הכנת הפשטידה:
-
חממו תנור ל-160° מעלות.
-
שטפו וייבשו את העדשים והניחו אותן בסיר יחד עם 3 כוסות מים.
-
הביאו את תכולת הסיר לרתיחה ותבלו עם מלח.
-
הפחיתו את עוצמת האש לבינונית-נמוכה ובשלו את העדשים למשך 40-45 דקות.
-
ערבבו מדי פעם והוסיפו מעט מים אם צריך. המטרה היא לבשל את העדשים מעט יתר על המידה. כשהעדשים מוכנות, מעכו אותן קלות עם כף.
-
קלו את אגוזי המלך בתנור ב-160 מעלות למשך 8-10 דקות.
-
הניחו את אגוזי המלך בצד והגבירו את חום התנור ל-170 מעלות.
-
ערבבו את הפשתן הטחון עם המים בקערה קטנה והניחו בצד.
-
חממו כפית של שמן זית במחבת על חום בינוני וטגנו את השום והבצל למשך כ-5 דקות.
-
תבלו עם מלח והוסיפו את הסלרי, הגזר, התפוח והצימוקים. טגנו למשך 5 דקות נוספות והסירו מהאש.
-
ערבבו את כל המרכיבים בקערה גדולה.
-
שמנו תבנית אינגליש קייק והניחו נייר אפייה. הצמידו את הנייר בעדינות לתבנית והניחו עליו את התערובת שיצרתם.
אופן הכנת הזיגוג:
-
ערבבו יחדיו את כל המרכיבים לזיגוג ושפכו על תוכן התבנית מחצית מהכמות. השתמשו במחצית השנייה לטבילה בזמן האוכל.
-
אפו בחום של 170° מעלות למשך 40-50 דקות ללא כיסוי. הקצוות אמורים להשחים מעט.
-
תנו למנה להתקרר למשך 10 דקות לפני שתחתכו ותגישו אותה.
מקור: קרן מיטלמן