את המתכון הזה היו מכינים היהודים דוברי היידיש שחיו במץ שבצרפת עוד במאה ה-17 והוא מושלם לכל ארוחה חגיגית, אולם אסור לוותר עליו בארוחת ערב ראש השנה, אז היה נהוג להכין אותו לפי המסורת שלהם.
אופן הכנת העוף צלוי:
-
חממו תנור ל-190 מעלות.
-
תבלו את העוף במלח ופלפל לפי הטעם והוסיפו לו חצי כפית מהקינמון.
-
הניחו את העוף על משטח אפייה עמוק יחד עם הבצל.
-
שפכו עליו את ציר העוף ואת היין וצלו אותו בתנור למשך 45 דקות.
-
אחרי 45 דקות הקיפו את העוף בתפוחים ופזרו עליהם את שאריות הקינמון והסוכר.
-
הרטיבו את התפוחים עם היין וצלו למשך 45 דקות נוספות, או עד שהתפוחים הופכים לרכים והעוף מקבל מרקם שחום.
מקור: קרן מיטלמן