header

מתכון לעוף צלוי עם קינמון ותפוחים

את המתכון הזה היו מכינים היהודים דוברי היידיש שחיו במץ שבצרפת עוד במאה ה-17 והוא מושלם לכל ארוחה חגיגית, אולם אסור לוותר עליו בארוחת ערב ראש השנה, אז היה נהוג להכין אותו לפי המסורת שלהם.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לעוף צלוי עם קינמון ותפוחים
רכיבים לעוף צלוי:
עוף - 1-2 קג'
קינמון - 1 כפית (טחון)
בצל - 1 (קלוף וחתוך)
יין לבן - ⅓1 כוס
תפוחים - 3 (ללא הגזע, חתוכים ל-4 חתיכות כל אחד)
סוכר - 2 כפות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם (גרוס)
אופן הכנת העוף צלוי:
  1. חממו תנור ל-190 מעלות.
  2. תבלו את העוף במלח ופלפל לפי הטעם והוסיפו לו חצי כפית מהקינמון.
  3. הניחו את העוף על משטח אפייה עמוק יחד עם הבצל.
  4. שפכו עליו את ציר העוף ואת היין וצלו אותו בתנור למשך 45 דקות.
  5. אחרי 45 דקות הקיפו את העוף בתפוחים ופזרו עליהם את שאריות הקינמון והסוכר.
  6. הרטיבו את התפוחים עם היין וצלו למשך 45 דקות נוספות, או עד שהתפוחים הופכים לרכים והעוף מקבל מרקם שחום. preperation
מקור: קרן מיטלמן
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.