אם עוד לא יצא לכם לטעום קציצת קינואה ושעועית, זו המנה שכדאי לכם להכין למשפחתכם. מעבר לעובדה שהקינואה הינה מרכיב בריא וניתן להכין איתה מתכונים נהדרים נוספים, היא גם טעימה במיוחד. לאחר שילדיכם יאכלו את המבורגר הקינואה והשעועית, הם ירגישו שבעים וחזקים יותר.
אופן הכנת ההמבורגר קינואה:
-
העבירו את הקינואה למסננת ושטפו אותה היטב במים קרים.
-
הניחו סיר קטן על להבה בחום בינוני, הכניסו אליו ¾ כוס מים וחממו אותם עד שירתחו. הוסיפו קורט מלח ואת הקינואה וערבבו. כסו את הסיר, הנמיכו את האש לחום נמוך, בשלו עד שהקינואה תתרכך, 14-12 דקות לערך (בלי לערבב), עד שהמים יספגו. כבו את האש ותנו לקינואה להעלות אדים במשך 5 דקות עם מכסה סגור.
-
חממו במחבת קטנה שמן זית על חום בינוני, הוסיפו בצל וקורט מלח וטגנו אותם תוך כדי ערבוב עד שהבצל יתרכך ויהיה שקוף, במשך 5 דקות לערך.
-
הכניסו אל תוך מעבד מזון את הקינואה, הבצל, השעועית, הכוסברה, אגוזי המלך, הכמון, חצי כפית מלח ואת הפפריקה וטחנו אותם עד שיהפכו לעיסה אחת. העבירו את התערובת לקערה. הכינו מהתערובת 4 קציצות.
-
הניחו מחבת גריל על להבה בינונית והוסיפו שמן קנולה. מרחו מעט שמן על כל קציצה, הניחו על המחבת וכסו אותה עם מכסה. בדקו לאחר 4 דקות אם הקציצות קיבלו גוון חום זהוב והפכו אותן.
-
בדקה האחרונה של הבישול, הוסיפו את גבינת הצ'דר על הקציצות והמשיכו לטגן אותן עד שהגבינה תימס.
-
הניחו את הקציצות על הלחמניות, הוסיפו את התוספות האהובות והגישו.
מקור: וונדי.ק