מתכון ההמבורגר היווני המדהים הזה מזכיר לנו שבשביל ארוחה טובה לא חייבים בכלל בשר. מתכון בריא למנה טעימה מזינה ומשביעה.
אופן הכנת ההמבורגר:
-
הכינו את אמצעי הבישול – גריל או מחבת סטייקים
-
כתשו את השום והמלח על קרש חיתוך עם צדה הרחב של סכין, עד שתתקבל מחית חלקה. ערבבו את המחית עם כפית שמן בקערית קטנה.
-
מרחו בעדינות בעזרת מברשת את המחית על פטריות הפורטבלו ואחר כך מרחו על צד אחד של כל פרוסת לחם.
-
שימו בקערה בינונית את הפלפלים הקלויים, העגבניות, גבינת הפטה, הזיתים, האורגנו, הסלט הירוק ואת כפית השמן הנותרת.
-
שימו על הגריל/טגנו את הפטריות עד שהן נעשות רכות, כ-4 דקות לכל צד. שימו על הגריל/טגנו את הלחם עד שיגיע למצב קריספי, כדקה לכל צד.
-
הניחו את הפטריות, בצורה הפוכה כך שהראש שלהן מופנה מטה, על 4 הפרוסות החצויות של הלחם. הוסיפו את תערובת הירקות על הלחם.
מקור: יצחק ברגל