הקינואה מעולם לא הייתה מפתה כל כך כמו שהיא בצורתה כקציצה. אין ספק שהילדים יאהבו את המנה הזו ויצליחו ליהנות מטעמה הנפלא ומהיתרונות התזונתיים שלה.
אופן הכנת המיני המבורגר:
-
בשלו בסיר בינוני את הקינואה במים רותחים למשך 10 דקות. לאחר מכן סננו את הקינואה והניחו על תבנית אפייה עד שהיא תתקרר.
-
הכניסו את פרוסות הלחם אל תוך מעבד מזון עד וטחנו עד שהם יהפכו לפירורים גסים, הכמות שצריכה לצאת של פירורי הלחם היא כוס אחת.
-
קחו קערה והקציפו את הביצים, סחטו מהקישואים את הנוזלים והוסיפו לביצים.
-
הוסיפו את הגבינה, העירית, השום, המלח והפלפל וערבבו.
-
ערבבו את כל התערובת יחד עם הקינואה ופירורי הלחם במשך 10 דקות.
-
קחו מחבת גדולה וחממו בתוכה כף שמן זית.
-
קחו את התערובת והכינו מהעיסה קציצות עבות. את הקציצות הכניסו למחבת עד שהן יזהיבו בתחתית, 3 דקות לערך. הוסיפו 1 כפית שמן זית נוספת למחבת, הפכו את הקציצות ותטגנו במשך 3 דקות נוספות, עד שיהפכו לפריכות. המשיכו לפי הוראות אלו עד שתסיימו את כל הבלילה שהכנתם.
-
ניתן לאכול את הקציצות כפי שהן, אך מומלץ להוסיף להם לחמנייה עם התוספות האהובות להמבורגר.
מקור: דניאל פ.