דג הסלמון מכיל כמות גבוהה של חלבון ואומגה 3 יחד עם מעט, שומן ולכן מומלץ לצרוך אותו כתחליף לבשר מעובד ובכלל. דרך נהדרת להגיש את דג הסלמון היא כקציצת המבורגר, כך שגם ילדים שנרתעים מדגים בצורתם המקורית יוכלו ליהנות מאוכל מזין וטעים.
אופן הכנת ההמבורגר סלמון:
-
ערבבו בקערה גדולה את הסלמון, עלי התרד, פירורי הלחם, כפית מיץ הלימון, הג'ינג'ר, רוטב הסויה, כפית זרעי השומשום, המלח והפלפל. הכינו מהתערובת 4 קציצות.
-
פזרו על צלחת את זרעי השומשום הנותרים וטבלו בהם את הקציצות.
-
ערבבו בקערה קטנה את היוגורט, השמיר, השום וכפית מיץ הלימון.
-
חממו מחבת גריל עם שמן על אש בינונית. בשלו את הקציצות על חום בינוני במשך 4-3 דקות או עד שיקבלו גוון חום מוזהב, חזרו על כך גם בצדן השני.
-
חממו את הלחמניות (חתוכות לשני חלקים) על מחבת הגריל עד שיזהיבו.
-
הכניסו את הקציצות אל תוך הלחמניות מחיטה מלאה, הוסיפו שתי כפיות רוטב יוגורט על כל מנה והגישו.
מקור: וונדי.ק