נגמרה הגבינה בבית ומתחשק לילדיכם פסטה עם גבינה? אל דאגה! עם המתכון הפשוט הזה תוכלו להכין למשפחתכם את אותה המנה האהובה, רק הפעם עם רכיבים בריאים מן הצומח.
אופן הכנת הפסטה:
-
חממו סיר על אש בינונית-גבוהה והכניסו את הגזרים, הבצל ותפוחי האדמה. הוסיפו 2 כוסות מים והביאו את המים שבסיר לרתיחה.
-
לאחר מכן הנמיכו מעט את האש והניחו לירקות להתבשל במשך 15 דקות ללא מכסה, עד שיתרככו. הסירו את הסיר מהאש והניחו לו להתקרר מעט.
-
הכינו את הפסטה לפי ההוראות הנמצאות על גבי האריזה. (מלאו סיר עם מים, הוסיפו מעט מלח, הביאו את המים לרתיחה, הוסיפו את הפסטה ובשלו אותה עד שתהיה מוכנה). הניחו את הפסטה שהכנתם בצד.
-
הכניסו את הירקות שבישלתם יחד עם נוזל הבישול שלהם אל תוך בלנדר. הוסיפו קשיו, שמרים תזונתיים, אבקת שום, אבקת בצל, מיסו, חרדל, כורכום, חומץ תפוחים ומלח וערבבו אותם על העוצמה הגבוהה ביותר, עד שרוטב הגבינה יקבל מרקם סמיך.
-
לאחר מכן טעמו את הרוטב, ותבלו אותו מידת הצורך לפי רצונכם.
-
צקו את הרוטב על הפסטה וערבבו היטב. הוסיפו מעט פפריקה מעושנת מעל לכל מנה, והגישו.
מקור: עוז ו.