רוצים לפנק את בני משפחתכם במנה מפתיעה ולא שגרתית? הכינו את סנדוויץ' הפילי צ'יז בגרסה כשרה, שאף טעימה יותר מהמקור!
אופן הכנת הגבינת קשיו:
-
הכניסו אל תוך מעבד מזון קשיו, שמרים תזונתיים, חצי מכמות המים, חצי מכמות מיץ הלימון, שום, טחינה ומלח ים, וערבבו היטב עד שתתקבל תערובת סמיכה.
-
הוסיפו בהדרגה את מיץ הלימון שנותר וערבבו מעט.
-
העבירו את התערובת לקערה, הוסיפו את הפטרוזיליה וערבבו מעט. במידה ואתם רוצים לקבל מרקם אוורירי יותר, הוסיפו עוד מים. אם אתם מעדיפים מרקם סמיך, השתמשו בכמות מינימלית של מים.
אופן הכנת הסנדוויץ':
-
חממו את התנור מראש לחום של 220 מעלות.
-
חממו כף שמן בתוך מחבת המונחת על להבה בינונית. הוסיפו בצל, פלפל ירוק ופלפל אדום, וערבבו היטב עד שהבצל יקבל גוון שקוף, בין 10-5 דקות לערך. הוסיפו פטריות והמשיכו לערבב עד שיתרככו, בין 10-5 דקות לערך. העבירו את תערובת הירקות אל תוך קערה.
-
שפכו את כמות השמן הנותרת אל תוך מחבת המונחת על להבה בינונית, הוסיפו את הסייטן, בשלו והפכו אותו עד שיקבל גוון חום בכל צדדיו, בין 10-5 דקות לערך.
-
הוסיפו את תערובת הירקות אל המחבת וערבבו אותם היטב עם הסייטן. תבלו לפי הצורך בפלפל ומלח.
-
מלאו את הלחמניות עם תערובת הסייטן והירקות, ופזרו גבינת קשיו/גבינה טבעונית אחרת על תערובת הסייטן.
-
הכניסו את הלחמניות אל תוך התנור למשך 5 דקות, או עד שהגבינה תימס, והגישו.
מקור: עוז ו.