אין כמו בורקס בשר כמנת פתיחה של ארוחת שישי עם כל המשפחה, וזו מנה שגם הילדים יכולים ליהנות ממנה בדיוק כמו המבוגרים.
למתכונים נוספים מהבלוג של "יפצ'וק מבשלת ואופה"
מקור תמונה:
yafchuk
אופן הכנת הבורקס בשר:
-
טגנו את הבצל עד שיקבל צבע זהוב עמוק והוסיפו לו פלפל גרוס ומלח.
-
הוסיפו למחבת פטריות וטגנו תוך כדי ערבוב.
-
הוסיפו את הבשר ופוררו אותו בעזרת מזלג על מנת למנוע גושים.
-
הוסיפו כמון, בהרט, פלפל שאטה וכוסברה וצננו מעט.
-
פתחו את הבצק וצרו עיגולים עם חותכן או כוס (לבורקס עגולים) או רולדה ארוכה.
-
מלאו את הבצק בתערובת שיצרתם וסגרו היטב עם מזלג מסביב.
-
מרחו על הבצק חלמון, פזרו מעליו שומשום ומעט פפריקה והכניסו לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
-
אפו למשך 10 דקות, הנמיכו את הטמפרטורה ל-180 והמשיכו לאפות למשך כ-25 דקות, עד שהבורקס יזהיבו.
מקור: יפה ימין