header

מתכון לספאנקוריזו יווני של אורי שביט

את הספאנקוריזו אנו מכירים מהמטבח היווני-בלקני, ושמו בתרגום חופשי לעברית הוא "תרד עם אורז". המרקם שלו הוא כמו של ריזוטו, אולם דרך ההכנה שלו היא פשוטה הרבה יותר. בדרך כלל משתמשים במתכון בתרד טורקי, אולם במתכון הזה תוכלו להשתמש בכל עלה ירוק שתבחרו, וגם אורז הארבוריו של הריזוטו מוחלף באורז עגול מלא – מומלץ מאוד במתכון שכזה. תוכלו להוסיף למנה מעט פריכות עם פירורי לחם מתובלים, שדרוג אישי של יוצרת המתכון.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לספאנקוריזו יווני של אורי שביט מקור תמונה: vegansontop
רכיבים לאורז היווני:
אורז - 2 כוסות (עגול מלא)
עלי תרד - 400 גר' (או צרור תרד טורקי, שטופים היטב )
קייל - צרור קטן (קצוץ דק)
מנגולד - צרור קטן (או בוק צ'וי (כרוב סיני) קצוץ דק)
סלרי - 2 (גבעולים קצוצים עם העלים)
כרישה - 1 (או בצל לבן, פרוס דק)
שיני שום - 4 (פרוסות)
מיץ לימון - מ-½ לימון
טופו - 200 גר' (מגורד, במידת הרצון)
מים - 2 כוסות (רותחים)
סוכר חום - ½ כפית (בהיר)
מלח אטלנטי - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם (גרוס טרי)
שמן זית - מעט
רכיבים לקישוטים להגשה:
פירורי לחם - 1 כוס (מלא)
טימין - חופן (טרי)
שמן זית - 3 כפות
מלח אטלנטי - לפי הטעם
נענע - חופן (קצוצה)
גרידת לימון - מ-1 לימון
אופן הכנת האורז היווני:
  1. חממו שמן זית בסיר רחב ואדו בו את הכרישה והשום במשך כ-5 דקות, עד שיתרככו מעט. הוסיפו לסיר את התרד, כרוב העל (קייל), הבוק צו'י והסלרי, ערבבו והמשיכו לאדות למשך כ-5 דקות נוספות. ניתן להוסיף את הטופו בשלב הזה לסיר.
  2. הוסיפו את האורז לסיר וערבבו היטב. הוסיפו מיץ לימון, ערבבו ואדו למשך 2 דקות.
  3. הוסיפו עגבניות מרוסקות, מים, מלח, פלפל וסוכר והביאו לרתיחה. טעמו את הרוטב, ואם נדרש הוסיפו תבלינים לפי טעמכם.
  4. כסו את הסיר והנמיכו את הלהבה. בשלו את הכל למשך כ-40 דקות, עד שהאורז מתרכך והנוזלים נספגים בו. כבו את האש והניחו את הסיר בצד למשך 5 דקות נוספות עם מכסה סגור.
  5. התחילו להכין את פירורי הלחם להגשה.
אופן הכנת הקישוטים להגשה:
  1. הניחו את כל החומרים במעבד מזון ועבדו לתערובת פירורית אחידה. הלהיטו מחבת יבשה וקלו עליה את פירורי הלחם. הניחו את פירורי הלחם בצד.
  2. המנה שלכם מוכנה. הניחו את תבשיל האורז על צלחות הגשה, פזרו מעליו פירורי לחם מתובלים, נענע קצוצה וקליפת לימון מגורדת. preperation מקור תמונה: vegansontop
מקור: אורי שביט
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.