את הספאנקוריזו אנו מכירים מהמטבח היווני-בלקני, ושמו בתרגום חופשי לעברית הוא "תרד עם אורז". המרקם שלו הוא כמו של ריזוטו, אולם דרך ההכנה שלו היא פשוטה הרבה יותר. בדרך כלל משתמשים במתכון בתרד טורקי, אולם במתכון הזה תוכלו להשתמש בכל עלה ירוק שתבחרו, וגם אורז הארבוריו של הריזוטו מוחלף באורז עגול מלא – מומלץ מאוד במתכון שכזה. תוכלו להוסיף למנה מעט פריכות עם פירורי לחם מתובלים, שדרוג אישי של יוצרת המתכון.
מקור תמונה:
vegansontop
אופן הכנת האורז היווני:
-
חממו שמן זית בסיר רחב ואדו בו את הכרישה והשום במשך כ-5 דקות, עד שיתרככו מעט. הוסיפו לסיר את התרד, כרוב העל (קייל), הבוק צו'י והסלרי, ערבבו והמשיכו לאדות למשך כ-5 דקות נוספות. ניתן להוסיף את הטופו בשלב הזה לסיר.
-
הוסיפו את האורז לסיר וערבבו היטב. הוסיפו מיץ לימון, ערבבו ואדו למשך 2 דקות.
-
הוסיפו עגבניות מרוסקות, מים, מלח, פלפל וסוכר והביאו לרתיחה. טעמו את הרוטב, ואם נדרש הוסיפו תבלינים לפי טעמכם.
-
כסו את הסיר והנמיכו את הלהבה. בשלו את הכל למשך כ-40 דקות, עד שהאורז מתרכך והנוזלים נספגים בו. כבו את האש והניחו את הסיר בצד למשך 5 דקות נוספות עם מכסה סגור.
-
התחילו להכין את פירורי הלחם להגשה.
אופן הכנת הקישוטים להגשה:
-
הניחו את כל החומרים במעבד מזון ועבדו לתערובת פירורית אחידה. הלהיטו מחבת יבשה וקלו עליה את פירורי הלחם. הניחו את פירורי הלחם בצד.
-
המנה שלכם מוכנה. הניחו את תבשיל האורז על צלחות הגשה, פזרו מעליו פירורי לחם מתובלים, נענע קצוצה וקליפת לימון מגורדת.
מקור תמונה:
vegansontop
מקור: אורי שביט