סרפד משמש ברפואה האלטרנטיבית לטיפול בדלקות בדרכי השתן, הרעלות קיבה, כאבי גב ופרקים ונשירת שיער. למרות שהצמח קוצני ולא מצטייר כידידותי לסביבה, הסרפד תמיד נחשב בעל סגולות מרפאות בגלל העלים שלו. אפשר לחלוט חופן של עלים במים חמים, אבל מתברר שאפשר גם לשלב אותם כחלק ממנה נהדרת של ריזוטו.
אופן הכנת הריזוטו:
-
שטפו את עלי הסרפד בקערה עם מים (הפרידו מהגבעולים) וסננו.
-
הרתיחו סיר מים מלוחים ולאחר הרתיחה הכניסו את עלי הסרפד.
-
הרתיחו שוב, המתינו מספר דקות וסננו את המים.
-
מומלץ לסחוט את עלי הסרפד ככל שניתן, ולאחר מכן לקצוץ אותם דק.
-
חממו את ציר הירקות בתוך סיר והביאו אותו אל סף רתיחה.
-
בינתיים, המיסו חמאה במחבת עמוקה והוסיפו את הבצל.
-
הנמיכו את עוצמת האש וערבבו את הבצל מפעם לפעם למשך 10 דקות, עד שיהיה רך ושקוף (ללא השחמה).
-
הוסיפו את האורז למחבת וערבבו עם הבצל.
-
הוסיפו למחבת כשליש מציר הירקות והביאו לרתיחה.
-
תוך כדי ערבוב, כאשר הציר מתחיל להצטמצם, הוסיפו את הסרפד הקצוץ ומעט מן הציר.
-
הקפידו להוסיף מעט מציר הירקות אל הריזוטו בהדרגה עד שהוא נספג ומגיע למידת בישול "אל דנטה" (מרקם מוצק וקשה אך לא קשה מדי).
-
כעבור 20 דקות מתחילת הבישול, הריזוטו יקבל מרקם קטיפתי, הורידו אותו מהאש והוסיפו תבלינים אם חסר.
-
בשלב הזה ניתן להוסיף חמציצים ומעט חמאה, ולפזר את הגבינה מעל.
-
השאירו מכוסה למספר דקות והגישו.
מקור: לאה בנקסוס